Datum:
25 februari - 30 september

Folkhälsomyndigheten har i nuläget inte möjlighet att genomföra prövningar för tillstånd att använda bekämpningsmedel klass 1 So och klass 1 SoX.

De personer som har ett tillstånd (1 So/1 SoX) sen tidigare och önskar förnya detta kan ansöka om ett tidsbegränsat tillstånd. För att få ett tidsbegränsat tillstånd behöver vi ett personbevis och ett intyg på praktisk erfarenhet.

Skicka gärna underlagen med e-post:
arbetsgruppen för bekämpningsmedel.

Du kan även skicka underlagen med post:

Folkhälsomyndigheten
Bekämpningsmedel
Box 505
831 26 Östersund

OBSERVERA: Om personbevis och intyg inte har inkommit till Folkhälsomyndigheten senast två veckor efter ansökan kan vi komma att avslå din ansökan om tidsbegränsat tillstånd.

Du som har ett tillfälligt förlängt tillstånd giltigt till 31 mars 2021

För dig som redan har ett tillfälligt förlängt tillstånd finns nu möjligheten att ytterligare förlänga tillståndet till den 30 september.

Du ansöker på nytt om förlängning i formuläret nedan. Du behöver inte skicka in några underlag igen. För att kunna utfärda det tillfälligt förlängda tillståndet innan ditt nuvarande löper ut behöver vi din ansökan senast 19 mars.

Om tillstånden

Mer information om tillstånd för bekämpningsmedel finns här.

Kontakt

Frågor om tillstånden
Arbetsgruppen för Bekämpningsmedel

Ansök här

Läs mer om hur myndigheten hanterar dina personuppgifter.

OBS! Kontrollera att din e-post blir korrekt ifylld, bekräftelse skickas automatiskt till den adress du anger. Om du inte får bekräftelse, kontakta oss för kontroll att din ansökan gått fram.

Jag vill ansöka om tillfällig förlängning av klass(Obligatoriskt)

Det tillfälliga tillståndet är personligt och kommer att skickas till din hemadress. Fyll därför i din hemadress nedan.


Företagets uppgifter

Genom att skicka min anmälan godkänner jag att Folkhälsomyndigheten sparar och hanterar mina personuppgifter i enlighet med dataskyddsregleringen GDPR (General Data Protection Regulation).