Spårbarhet och säkerhetsmärkning av tobaksprodukter

Datum:
6 maj
Tid:
13.00 - 16.30
Plats:
Folkhälsomyndigheten, Nobels väg 18
Ort:
Solna, Stockholm

OBS! Anmälan är nu stängd!

Välkomna till ett intressentmöte där ni får möjlighet att träffa representanter från Allexis s.r.o, vilka är utsedda till id-utfärdare i Sverige.

Bakgrund

Systemen för spårbarhet och säkerhetsmärkning ska vara på plats den 20 maj 2019 för cigaretter och rulltobak och den 20 maj 2024 för övriga tobaksvaror. Folkhälsomyndigheten har slutit avtal med det slovakiska företaget Allexis s.r.o. om uppgiften att vara id-utfärdare i Sverige.

Id-utfärdarens roll är att generera och utfärda identifieringskoder för ekonomiska aktörer, anläggningar och maskiner samt unika identitetsmärkningar för styckprodukter av tobaksvaror som släpps på den svenska marknaden.

Innehåll

Ett tillfälle att träffa id-utfärdaren, se systemlösningen och få möjlighet att ställa frågor. För att kunna svara på så många frågor som möjligt ser vi gärna att frågor skickas in i förväg, gärna i samband med att du anmäler dig. Vi vill ha dina frågor senast 1 maj.

Genom mötet vill vi skapa förutsättningar för ömsesidigt utbyte av information mellan berörda intressenter hos tillverkare, importörer och distributörer och de svenska myndigheter som berörs. Det kan underlätta övergången till det kommande systemet för spårbarhet och säkerhetsmärkning.

Målgrupp

Tillverkare och importörer av tobaksvaror, samt näringsidkare som deltar i leveranskedjan för tobaksvaror.

Kostnad

Deltagande är kostnadsfritt.

Anmälan

Anmäl dig via formuläret nedan. Vi vill ha din anmälan senast 2 maj.

OBS! Antalet platser är begränsat!

Kontakt

Frågor om programmet
Anita Lundin

Praktiska frågor
Martha Melin

Frågor om anmälan
Folkhälsomyndighetens konferenssamordning

Gå till toppen av sidan