Att förebygga eller minska psykisk ohälsa genom insatser i arbetslivet

presentation av två litteraturöversikter

Datum:
2 december
Tid:
08.30 - 10.00
Plats:
Stockholm Waterfront Congress Center, lokal 24+25 på plan 2 (entréplan är 4)
Ort:
Stockholm

Frukost från 08.00, program 8.30–10.00

Innehåll

Psykisk ohälsa såsom stress, depression, ångest och utmattning är vanliga orsaker till lidande och försämrad arbetsförmåga, både i Sverige och internationellt. Effektiva insatser för att förebygga eller minska psykisk ohälsa i arbetslivet har möjlighet att påverka folkhälsan.

Vid detta frukostseminarium presenteras två litteraturöversikter. Den ena belyser forskning om universella insatser för att förebygga psykisk ohälsa i arbetslivet. I den andra kartläggs forskning om insatser som getts specifikt av företagshälsovården för att förebygga eller minska psykisk ohälsa bland anställda.

Inledning

Johanna Ahnquist, enhetschef vid Folkhälsomyndigheten

Moderator

Ulrich Stoetzer, sakkunnig i organisatorisk och social arbetsmiljö på Arbetsmiljöverket

Presentatörer

  • Gunnel Hensing, professor i socialmedicin vid Göteborgs universitet.
  • Gunnar Bergström, docent i medicinsk psykologi vid Karolinska Institutet och professor i arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.
  • Elisabeth Björk Brämberg, forskare inom arbetshälsa, Karolinska Institutet.

Målgrupp

Personal inom företagshälsovården och primärvård som planerar, utvärderar eller ordinerar insatser för personer med psykisk ohälsa, hr-personal, berörda myndigheter, beslutsfattare och forskare inom området samt andra intresserade.

Kostnad

Deltagande i seminariet är kostnadsfritt, vi bjuder på vegetarisk frukost.

Anmälan

Anmälan är nu stängd.

Webbsändning

För er som inte har möjlighet att delta på plats så kommer seminariet att webbsändas via länken https://fhm.jawsplay.com (på måndag morgon) och filmen kommer även att finnas tillgänglig på Folkhälsomyndighetens webbplats några dagar senare.

Kontakt

Frågor om seminariet
Marjan Vaez

 

Anmäl dig här

Läs mer om hur myndigheten hanterar dina personuppgifter.

OBS! Kontrollera att din e-post blir korrekt ifylld, bekräftelse skickas automatiskt till den adress du anger. Om du inte får bekräftelse, kontakta oss för kontroll att din anmälan gått fram.

Jag behöver hörslinga för att kunna delta i seminariet Obligatoriskt

Genom att skicka min anmälan godkänner jag att Folkhälsomyndigheten sparar och hanterar mina personuppgifter i enlighet med dataskyddsregleringen GDPR (General Data Protection Regulation).

Gå till toppen av sidan