Datum:
12 oktober - 22 november
Ort:
Olika orter och datum, se nedan

Tid: Vi startar med fika och registrering 08.45, programmet börjar 09.15. Dagen avslutas 16:00.

Folkhälsomyndigheten anordnar hösten 2017 en seminarieserie om fukt och mikroorganismer. Seminarierna kommer att hållas i Solna, Göteborg, Alvesta och Umeå. Du väljer själv det seminarium som passar dig bäst att delta på. Vi erbjuder även möjlighet till deltagande via webben.

För dig som inte kan delta kommer filmer och presentationer att läggas upp på Folkhälsomyndighetens webbplats i slutet av november.

Ur innehållet

  • Erica Bloom, IVL Svenska miljöinstitutet, en av Sveriges främsta experter på mögel kommer att föreläsa om fukt och mikroorganismer i inomhusmiljön och riskkonstruktioner i byggnader.
  • Daniel Sundvall, Folkhälsomyndigheten, föreläser om juridiken kring fukt och mikroorganismer i bostäder och allmänna lokaler samt ger exempel av rättsfall på området.
  • Fredrik Haux, Folkhälsomyndigheten, föreläser om Folkhälsomyndighetens vägledning om fukt och mikroorganismer samt hur man utreder och åtgärdar fukt och mögelproblem i bostäder och allmänna lokaler.
  • Ett lokalt miljö- och hälsoskyddskontor ger exempel på hur de jobbar med tillsyn av fukt och mögel i bostäder eller allmänna lokaler.

Målgrupp

Seminarierna riktar sig till miljö och hälsoskyddsinspektörer eller liknande som arbetar med tillsyn eller tillsynsvägledning inom området hälsoskydd vid kommuner eller länsstyrelser.

Kostnad

Avgiften är 350 kr exkl. moms och inkluderar lunch och fika. Betalning sker via faktura efter seminariet. Deltagande via webb är kostnadsfritt.

Anmälan är bindande. Kostnadsfri avbokning fram till 14 dagar före seminariet. Därefter debiteras full avgift. Byte av deltagare kan göras före eller i samband med seminariestart utan extra kostnad. Kontakta i så fall Folkhälsomyndighetens konferenssamordning.

Anmälan

Anmäl dig till det seminarium du vill delta på genom att klicka på länken nedan och fyll i anmälningsformuläret.

12 oktober – Umeå (Scandic Plaza), sista anmälningsdag 8 september
18 oktober – Solna (Folkhälsomyndigheten), sista anmälningsdag 15 september
25 oktober – Göteborg (Radisson Blu Scandinavia Hotel), sista anmälningsdag 22 september
8 november – Alvesta (Alvesta konferenscentrum), sista anmälningsdag 6 oktober
8 november – Webbsändning, sista anmälningsdag 6 oktober
22 november – Solna (Folkhälsomyndigheten) sista anmälningsdag 20 oktober

All information i mobilen

På seminarierna kommer vi använda vår konferensapp. Med appen får du tillgång till all information du behöver direkt i din smartphone eller läsplatta. Program, presentationer, deltagarlistor, vägbeskrivningar och övrig information om respektive seminarium kommer att finnas där och appen kommer även att användas för interaktion på olika sätt under dagen. Du som väljer att delta via webben kan också vara med och interagera med hjälp av appen.

Du kan redan nu ladda ned appen från App Store eller Google Play Butik. Sök på ”Folkhälsomyndigheten, konferens”. Kom ihåg att klicka i att du tillåter push-notiser när du öppnar appen första gången. Inloggningsuppgifter kommer att skickas ut närmare seminariet.

Kontakt

Frågor om seminarieserien
Gemensam e-postlåda, Hälsoskydd

Frågor om anmälan
Folkhälsomyndighetens konferenssamordning