Material

Här finns det material inom Ansvarsfull alkoholservering som har publicerats av Folkhälsomyndigheten. Publikationerna kan laddas ned eller beställas i tryckt format. Filmerna samt utbildningshäftena används endast vid kommunens utbildningar i Ansvarsfull alkoholservering samt vid de lokala och regionala utbildningarna för polisen i krogtillsyn.

Utbildningsmaterial

Framsida av Ansvarsfull alkoholserveringAnsvarsfull alkoholservering. Ett utbildningsmaterial

Utbildningsmaterialet riktar sig till den personal som arbetar i restaurangmiljö och används endast vid kommunens utbildningar i Ansvarsfull alkoholservering.

Ansvarsfull alkoholservering. Studentpubarnas utbildningsmaterialAnsvarsfull alkoholservering. Studentpubarnas utbildningsmaterial

Utbildningsmaterialet riktar sig till dem som arbetar i någon av landets studentpubar och används endast vid utbildningar i Ansvarsfull alkoholservering. Fjärde reviderade upplagan.

Krogtillsyn, material

Handbok i tillsynHandbok i tillsyn

Handbok för alkoholhandläggare och poliser som arbetar med tillsyn och kontroll med fokus på ansvarsfull alkoholservering. Presentationsmaterial och utdrag ur handboken finns att ladda ner.

Relaterade dokument att läsa

Checklista för bedömning av ordningsläget (PDF, 25 kB)

Stöd för bedömning av berusningsgrader (PDF, 83 kB)

Checklista att ta med – polisens tillsyn (PDF, 42 kB)

Rätt ålder?

dekal för ålderskontrollDekal att fästa vid kassan för att underlätta legitimationskontroll.

Storlek 34x98 mm.

Dekalen finns även i liggande format (170x30 mm).

DVD-filmer

BerusningsstudieBerusningsstudie

DVD-filmen visar den berusningsnivå som skådespelarna tränats att gestalta för att undersöka restaurangernas benägenhet att servera alkohol till kraftigt berusade gäster. (4 min)

Kontakt

E-post till Alkoholtillsyn
Svar på frågor om till­verkning av alkohol och alkohol­drycker, handel med teknisk sprit och alkohol­haltiga preparat, serverings­frågor och kunskaps­provet i alkohol­lagen.

Gå till toppen av sidan