Utbildningsmaterial

Framsida av Ansvarsfull alkoholserveringAnsvarsfull alkoholservering. Ett utbildningsmaterial

Utbildningsmaterialet riktar sig till den personal som arbetar i restaurangmiljö och används endast vid kommunens utbildningar i Ansvarsfull alkoholservering.

Ansvarsfull alkoholservering. Studentpubarnas utbildningsmaterialAnsvarsfull alkoholservering. Studentpubarnas utbildningsmaterial

Utbildningsmaterialet riktar sig till dem som arbetar i någon av landets studentpubar och används endast vid utbildningar i Ansvarsfull alkoholservering. Fjärde reviderade upplagan.

Krogtillsyn, material

Handbok i tillsynHandbok i tillsyn

Handbok för alkoholhandläggare och poliser som arbetar med tillsyn och kontroll med fokus på ansvarsfull alkoholservering. Presentationsmaterial och utdrag ur handboken finns att ladda ner.

Relaterade dokument att läsa

Checklista för bedömning av ordningsläget (PDF, 25 kB)

Stöd för bedömning av berusningsgrader (PDF, 83 kB)

Checklista att ta med – polisens tillsyn (PDF, 42 kB)

Rätt ålder?Rätt ålder?

Detta är en lathund i visitkortsformat för krogpersonal som behöver se legitimation och avgöra besökarnas ålder. Här kan personalen snabbt se vilket år en person fyller 18. Passar bra att sätta vid kassan, bongmaskinen och ha i fickan.

DVD-filmer

BerusningsstudieBerusningsstudie

DVD-filmen visar den berusningsnivå som skådespelarna tränats att gestalta för att undersöka restaurangernas benägenhet att servera alkohol till kraftigt berusade gäster. (4 min)