Februari

Lyssna

Ämnesområden
År

6 träffar inom Nyheter filtrerat på Covid-19

 • Nya scenarier pekar på minskad spridning av covid-19

  Publicerad:

  Folkhälsomyndighetens nya scenarier pekar på en minskad smittspridning. Det mest sannolika är att den planar ut till mycket låga nivåer från och med mars och fram till sommaren. Ett mindre troligt scenario tar också upp effekten av att en ny virusvariant dyker upp som påverkar smittspridning och

 • Undersökning för att mäta förekomst av covid-19 och antikroppar mot SARS-CoV-2

  Publicerad:

  Folkhälsomyndigheten genomför nu en nionde nationell undersökning för att mäta förekomsten av virus kopplat till covid-19 i Sverige. Undersökningen omfattar även en samtidig undersökning av förekomst av antikroppar mot SARS-CoV-2. Erbjudandet om att delta skickas ut den 14 februari.

 • Andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 rekommenderas till personer som är 80 år och äldre

  Publicerad:

  Folkhälsomyndigheten rekommenderar en andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 till personer som bor på SÄBO, har hemtjänst eller hemsjukvård samt till alla som är 80 år och äldre. Den andra påfyllnadsdosen bör ges tidigast fyra månader efter den första.

 • Pandemin med covid-19 går in i en ny fas

  Publicerad:

  Den 9 februari 2022 tas de flesta åtgärderna mot covid-19 bort, och pandemin har gått in i en ny fas i Sverige. Den viktigaste rekommendationen framöver är att alla som är 12 år och äldre vaccinerar sig mot covid-19. Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk. Vuxna som inte är

 • Fortsatt ökning av antikroppar mot covid-19 under hösten

  Publicerad:

  Vaccinationerna mot covid-19 under hösten 2021 resulterade i en fortsatt ökning av andelen i befolkningen med antikroppar. Folkhälsomyndighetens undersökning i november och december 2021 visar att 85 procent av befolkningen då hade antikroppar mot covid-19.

 • De flesta åtgärder mot covid-19 upphör den 9 februari

  Publicerad:

  Den höga vaccinationstäckningen i kombination med att omikronvarianten ger färre fall av allvarlig sjukdom jämfört med andra varianter har minskat belastningen på samhället. Även om pandemin inte är över är det därför möjligt att avveckla de flesta åtgärder mot covid-19 onsdagen den 9 februari.