Jobba hos oss

På Folkhälsomyndigheten arbetar vi för att skapa förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen. Vi arbetar bland annat med folkhälsorapportering, vaccinfrågor, miljöhälsa, sexuell hälsa, uppväxtvillkor och psykisk hälsa samt övervakning av smittsamma sjukdomar.

Hos oss jobbar utredare med akademisk examen inom exempelvis folkhälsa och statsvetenskap. Här finns också statistiker, hälsoekonomer, mikro- och molekylärbiologer, epidemiologer, biomedicinska analytiker, socionomer och läkare. Därutöver finns medarbetare med kompetens inom IT, kommunikation, ekonomi, juridik och personalfrågor.

Folkhälsomyndigheten har också ett omfattande engagemang inom EU och internationella samarbeten.

Vi är omkring 490 anställda och bedriver verksamhet i Solna och Östersund.

Vi erbjuder attraktiva, spännande och kvalificerade arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kunniga kollegor och attraktiva villkor. Du har möjlighet att vara med och bidra till vår vision om en folkhälsa som stärker samhällets utveckling. Hos oss arbetar du för samhällsnyttan och har möjlighet att göra en skillnad inom folkhälsoarbetet såväl nationellt som internationellt.

Möt några av våra medarbetare

Gå till toppen av sidan