Ny information som tillkommit efter att denna rapport gavs ut:

Det finns ingen risk för överföring av hiv vid sexuella kontakter, om personen med en hivinfektion har välbehandlad hiv, även då kondom inte används. Det visar den senaste forskningen om smittsamhet vid behandlad hivinfektion. Därmed finns det numera inga krav på att en person med välbehandlad hiv informerar sina sexualpartner om hivinfektionen. Det är alltid den behandlande läkaren som gör den medicinska bedömningen och anpassar förhållningsreglerna. För mer information se Smittsamhet vid behandlad hivinfektion. (2019-11-19)

Om Råd och fakta om sexuellt överförda infektioner

Den här broschyren ger kunskap om hur du kan ha sex på ett säkrare sätt och därmed skydda dig mot sexuellt överförda infektioner. Klamydia är en sådan infektion, liksom hiv. Här finns information om några av de vanligaste infektionerna och om vilka komplikationer som kan uppstå om du inte får medicinsk behandling. Du får även tips om vart du kan vända dig för rådgivning och var du kan testa dig.

OBS! Broschyren säljs endast i buntar med 10 ex i varje. Varje bunt kostar 20 kr. I beställningsrutan anger du antalet buntar du vill beställa, t.ex. 5 = 50 ex.

Upplaga 8:1, uppdaterad 2017.

Foldern finns även på engelska: Advice and facts about sexually transmitted infections