Frågor och svar om fågelinfluensa

Fågelinfluensa har varit omdiskuterat den senaste tiden, både i medier och bland allmänheten, och många frågor har ställts om sjukdomen, om situationen i Sydostasien och hur vi i Sverige skulle kunna komma att påverkas av fågelinfluensan.

Behovet av korrekt och saklig information har varit stort och därför har SMI ställt samman en faq om sjukdomen som tar upp de vanligaste frågorna och svaren. Informationen är sammanställd av SMI:s informationssektion i samarbete med Annika Linde vid avdelningen för virologi och Pasi Penttinen vid avdelningen för epidemiologi.

Förbättrad struktur

Vi har också passat på att förbättra strukturen på SMI:s webbplats.

Fakta om sjukdomar är våra mest besökta sidor. På samma sätt som vi på ett enkelt sätt berättar om smittsamma sjukdomar, vill vi nu presentera viktiga ämnesområden i alfabetisk ordning. Det ska vara lika enkelt att hitta ett ämnesområde som en sjukdom.

Än så länge är denna sektion under uppbyggnad. Under våren kommer vi kontinuerligt att lägga upp nya verksamhetsområden. Säg gärna till om du saknar något!

Vi har även gjort rubrikerna på startsidan en aning kortare. På så sätt tror vi att det kommer bli enklare att överblicka strukturen och lättare för dig att hitta det du söker på hemsidan.

Vinjetten frågor och svar är också ny. SMI får varje dag in en mängd frågor från allmänheten. För att förbättra vår service har vi nu valt att lägga upp de vanligaste frågorna och svaren.

Vi på webbredaktionen jobbar hela tiden med att göra hemsidan bättre. Det ska vara enkelt att hitta. Informationen ska vara enkel att förstå. Vi vill gärna höra dina åsikter. Är det något du saknar eller vill förbättra är du mer än välkommen att höra av dig till oss.

/Info SMI