Tjänsten är ett vikariat på heltid, vilken löper på tre år. Tillträde sker efter överenskommelse, dock senast den 1 september 2007.

Sektionen sysslar med övervakning av zoonoser, andra vatten- och livsmedelsburna agens, rapportering av matförgiftningar, utbrottsutredningar, antibiotikaresistens. Utöver dessa arbetsuppgifter arbetar vi även med besvarande av remisser, undervisning, olika utredningar och deltagande i olika EU-projekt. Arbetet innebär mycket kontakt med olika myndigheter och massmedia. För närvarande arbetar 6 personer på zoonossektionen. På sektionen finns även en EPIET-fellow (tvåårig epidemiologisk utbildning) samt studenter som gör examensarbeten.

Arbetsuppgifter:

Övervakning av smittsamma sjukdomar enligt smittskyddslagen, i första hand legionellos salmonellos, ornitos, vatten och livsmedelsburnasmittor, samt att vara behjälplig vid övervakning av andra zoonoser och övriga mag-tarmsjukdomar, samt i sektionens övriga arbetsuppgifter. Deltagande i utbrottsutredningar tillsammans med smittskyddsläkarna.

Kvalifikationer:

Sökanden bör vara miljö- och hälsoskyddsinspektör, veterinär eller ha smittskyddsepidemiologisk utbildning. Tidigare erfarenhet av arbete inom vatten- och livsmedelsområdet eller av smittskyddsepidemiologiskt arbete ser vi som meriterande.

Du ska behärska svenska och engelska i både tal och skrift samt ha goda kunskaper i Microsoft Office-paketet (Word, Excel, Access, Power point). Har du även vana vid databashantering och GIS är detta en merit. Du ska vara van vid och tycka om att arbeta självständigt, såväl som i grupp. Då arbetsuppgifterna kan variera från den ena dagen till den andra, ställer detta stora krav på att du har förmåga till flexibilitet. Då det i dina arbetsuppgifter även ingår att samverka med såväl intern personal som med externa kontakter är det viktigt att du tycker om att arbeta tillsammans med andra människor.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Professor Annika Linde, tel: 08-457 23 60 och Yvonne Andersson tel: 08-457 23 68.

Facklig företrädare:

Jadwiga Winiecka Krusnell, SACO, tel 08-457 25 21 och Anita Ekner, ST, tel: 08-457 24 50..

Ansökan ställs till: Smittskyddsinstitutet Att: Registrator, 171 82 SOLNA.
E-post: registrator@smi.ki.se senast den 8 juni 2007. Märk ansökan Dnr: 376/2007-55.