Så kan vi minska smittspridningen

Testning

För föräldrar

Viruset och sjukdomen

Smittspridning

Statistik

Sammankomster och verksamheter

Serveringsställen

Information till resenärer

 • Vad gäller för hotell, vandrarhem och campingplatser?

  Alla verksamheter i Sverige är skyldiga att vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning, till exempel genom att begränsa antalet gäster som vistas samtidigt i en lokal.

  Hotell, vandrarhem och campingplatser bör erbjuda alternativa lösningar till köer vid incheckningen eller anvisa hur långt avstånd gästerna ska ha mellan varandra.

  Hotell, vandrarhem och campingplatser bör också se till att personal och besökare har möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten samt erbjuda handsprit. Olika anläggningar kan hantera detta olika, beroende på deras storlek och läge.

  Om verksamheten har en restaurang, bar, ett café eller liknande, omfattas de även av de nya reglerna för restauranger och krogar. Smittskyddsläkaren kan då, efter samråd med kommunen, fatta beslut om att stänga dessa delar av verksamheten, om de inte uppfyller kraven.

  Från och med 13 juni ändras våra föreskrifter och allmänna råd om inrikes resor. Då blir det tillåtet för symtomfria personer att resa fritt inom landet. Men det är viktigt att komma ihåg att den sociala distanseringen kvarstår, och att alla följer våra allmänna råd om att hålla avstånd och ta ett personligt ansvar.

  Läs mer:

  Nya allmänna råd – håll avstånd och ta personligt ansvar (nyhet 1 april)

  Nya regler för restauranger och krogar (Nyhet 24 mars 2020)

  Frågor och svar om nya regler för restauranger, krogar m.m.

  Bromsa smittan – det här kan din verksamhet göra

  Uppdaterad: 2020-06-15 10:03

Oro och psykiskt välmående