Frågor och svar om covid-19 (coronavirus)

Frågor och svar riktar sig främst till allmänheten. För att lyssna på en enskild fråga och svar öppnar du frågan genom att klicka på + och sedan på Lyssna.

Sidan uppdaterad senast: 22 maj kl. 11:41

Viruset och sjukdomen

Statistik

Provtagning, vaccin och behandling

Smittspridning

Karantän och avspärrning

Så kan vi minska smittspridningen

Smittskydd och övervakning

Sammankomster

 • Vad innebär de nya reglerna för krögare och caféägare?

  Du som driver en restaurang, bar eller ett café måste göra det du kan för att förhindra att sjukdomen covid-19 sprids. Det innebär att du måste se till att det inte förekommer någon trängsel mellan dina gäster i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar. Restauranggästerna ska kunna hålla ett avstånd till varandra.

  Dina gäster ska sitta vid ett bord när de äter och dricker, de får inte stå vid ståbord eller bardiskar. Personalen ska helst bära ut beställningarna. Om det inte leder till trängsel eller köer är det möjligt att låta besökarna beställa och hämta sin mat och dryck själva. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel.

  Du som ansvarar för verksamheten måste också se till att det finns rutiner som gör risken för smittspridning så liten som möjligt. Det kan exempelvis innebära att du behöver ta fram interna riktlinjer om att personal och gäster ska ha möjlighet att tvätta händerna med tvål och rinnande vatten.

  Läs om de nya reglerna som gäller från och med 25 mars

  Frågor och svar om nya regler för restauranger, krogar m.m.

  Uppdaterad: 2020-04-20 16:59

Information till resenärer

Barn

Övriga frågor

Gå till toppen av sidan