Om coronavirus och smitta

Testning

Oro

 • Jag kan inte träffa min psykolog som vanligt pga. coronaviruset. Nu börjar jag få jättemycket ångest. Vad ska jag göra?

  Om det finns en plan för din behandling är det viktigt att du följer den så gott det går. Om du till exempel får en medicin så fortsätt att ta den. Du kan också försöka att göra saker som du har lärt dig av din psykolog och som kan hjälpa dig att minska din ångest. Om du inte kan träffa din psykolog kanske ni ändå kan ha kontakt, fast på ett annat sätt? Du skulle kunna fråga om ni kan höras på telefon istället, eller ha videosamtal.

  Prata med dina föräldrar så att de kan hjälpa dig att undersöka vilka möjligheter som finns. Du kan också få tillfällig hjälp av någon annan person under tiden som du inte kan träffa din psykolog. Du som elev kan ta kontakt med din skolsköterska inom elevhälsan, även om ni har distansundervisning. Titta på din skolas webbplats eller informationskanal om du vill veta hur du kontaktar elevhälsan. Eller fråga en lärare.

  Information om elevhälsan på umo.se

  Om din ångest blir väldigt jobbig är det viktigt att du söker hjälp. Du kan alltid söka hjälp på en akutpsykiatrisk mottagning.

  Stöd via chatt, mejl eller telefon om du mår dåligt (UMO)

  Uppdaterad: 2020-06-24 08:35

Föräldrar

Övriga frågor