Publicerad 11 september 2018

Nylansering av spelprevention.se

Kunskapswebben om spelproblem och förebyggande arbete har fått uppdaterat utseende och utvecklat innehåll. Bland annat finns en ny samlingsplats för statistik om spelproblemens omfattning och fördelning.

För att möta kraven på ökad digital tillgänglighet för alla användare uppdaterar Folkhälsomyndigheten sina webbplatser. I samband med det har strukturen och innehållet på spelprevention utvecklats för att i högre grad möta användarnas behov och önskemål.

Statistik om spelproblem efterfrågat

Ett område som användarna särskilt har efterfrågat är statistik om spelproblemens omfattning och fördelning. Därför lanserar vi nu en samlingsplats för statistik som kommer att fortsätta utvecklas under hösten.

– Vi vill att användarna ska uppleva spelprevention.se som en tillgänglig, trovärdig, intresseväckande och användbar kunskapskälla inom området spel om pengar och spelproblem. Under hösten bjuder vi in användarna att lämna sina synpunkter på webbplatsen via en webbenkät. Vi hoppas att så många som möjligt tar sig tid att svara, säger Sarah Axelsson som är webbplatsens redaktör.

Läs mer 

Statistik om spelande och spelproblem 
Att förebygga spelproblem