Beslut om bidrag kring spelproblem 2021

Två ideella organisationer får bidragsmedel om 3,5 miljoner kronor att dela på för att förebygga skadeverkningar av överdrivet spelande om pengar. Folkhälsomyndigheten har också beslutat att fördela 15 miljoner kronor till en organisation som tillhandahåller telefon- och webbaserade stödinsatser inom områdena spel om pengar, alkohol och tobak.

Folkhälsomyndigheten har till uppgift att fördela organisationsbidrag till ideella organisationer på riksnivå enligt förordning (SFS 2015:456). För 2021 har beslut fattats om att fördela sammantaget 3,5 miljoner till två organisationer:

Folkhälsomyndigheten fördelar även verksamhetsbidrag till telefon- och webbaserade stödinsatser inom områdena alkohol, tobak och spel om pengar enligt förordning (SFS 2017:811). För 2021 finns beslut om att fördela 15 miljoner till Stockholms läns sjukvårdsområde som bland annat driver Stödlinjen.

Nästa ansökningsperiod påbörjas i maj/juni 2021 då ansökningshandlingarna för verksamhetsåret 2022 kommer att finnas tillgängliga på Folkhälsomyndighetens webbplats.