Film om om funktioner i Indikatorlabbet och ett praktiskt exempel.
Indikatorlabbet – utvecklingen inom alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel i siffror
LyssnaHär hittar du bland annat bakgrundsinformation om Indikatorlabbet samt användarstöd i form av instruktionsfilmer. Om du vill stödja andra att använda Indikatorlabbet finns det övningar till hands. Du hittar även inspiration i hur andra har använt labbet i sitt uppföljningsarbete.
-
Om Indikatorlabbet
Data som stödjer dig i arbetet med kartläggning, uppföljning och analys av förändringar och trender inom alkohol, narkotika, dopning, tobaks- och nikotinprodukter samt spel om pengar (ANDTS).
-
Användarstöd
För att du lättare ska kunna använda Indikatorlabbet och få ut så mycket kunskap som möjligt har vi samlat material som kan hjälpa dig i ditt arbete.
-
Frågor och svar
Svar på de vanligaste frågorna om Indikatorlabbet.
Utvalt innehåll
Instruktionsfilmer
Nyheter
-
Förslag om reglering av nitazener och cannabisliknande substanser
Publicerad:Folkhälsomyndigheten föreslår till regeringen att reglera 17 olika substanser som narkotika och tre som hälsofarlig vara. Flera cannabisliknande substanser omfattas av förslaget, liksom en rad nitazener.
-
Alkohol och narkotika vanligt vid dödsolyckor i trafiken
Publicerad:Fyra av tio förare som dör i trafiken har alkohol eller narkotika i kroppen. Bland dessa har många tidigare varit misstänkta för drograttfylleri. Det visar en studie som Rättsmedicinalverket gjort på uppdrag av Folkhälsomyndigheten.
-
Att förebygga spelproblem är en viktig del av det suicidpreventiva arbetet
Publicerad:Personer med spelproblem uppger oftare än andra att de någon gång haft suicidtankar eller gjort ett suicidförsök. Det visar aktuell kunskap från vetenskapliga studier som sammanställts i ett nytt faktablad från Folkhälsomyndigheten.
Publikationer
-
Vad hänger ihop med tobaks- och nikotinanvändning? – En analys av användningen bland elever i årskurs nio
Publicerad:Rapporten ger en bild av användningen bland elever i årskurs nio i förhållande till olika bakgrunds-, individ- och omgivningsfaktorer.
-
Alkohol och narkotika vid dödliga olyckor i trafiken
Publicerad:Faktabladet riktar sig i första hand till beslutsfattare och personer som arbetar förebyggande, bland annat i kommuner, i regioner, på länsstyrelser samt på nationell nivå