Frågor och svar om covid-19 (coronavirus)

Frågor och svar riktar sig främst till allmänheten. För att lyssna på en enskild fråga och svar öppnar du frågan genom att klicka på + och sedan på Lyssna.

Sidan uppdaterad senast: 22 maj kl. 11:41

Viruset och sjukdomen

Statistik

Provtagning, vaccin och behandling

Smittspridning

Karantän och avspärrning

Så kan vi minska smittspridningen

Smittskydd och övervakning

Sammankomster

 • Vad gäller för andra evenemang såsom fester, bröllop och begravningar?

  Folkhälsomyndigheten publicerade den 1 april föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Dessa innebär bland annat att var och en av oss har ett personligt ansvar att medverka till att förhindra smittspridning. Generellt gäller att du bör undvika större sociala sammanhang där flera personer träffas såsom fester, bröllop, begravningar och andra tillställningar. Det är också viktigt att du håller avstånd till andra människor på exempelvis idrottsplatser, gym, köpcentrum, i kollektivtrafiken med mera. Personer som är 70 år och äldre bör begränsa sina nära kontakter.

  Läs mer

  Inför alla evenemang färre än 50 deltagare rekommenderar vi att arrangören gör en riskbedömning. Bedömningen bör göras enligt den modell som finns på vår webbplats. Gör den för att utvärdera och åtgärda eventuella risker.

  Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 m.m.

  För restauranger gäller nya regler om att vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19 från 25 mars.

  Uppdaterad: 2020-04-20 16:54

Information till resenärer

Barn

Övriga frågor

Gå till toppen av sidan