Kakor på folkhalsomyndigheten.se

På Folkhälsomyndighetens webbplats används främst s.k. sessionskakor. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras kakan temporärt i din dator och den försvinner när du stänger din webbläsare. För webbplatsstatistik används kakor som sparas under en längre tid i din webbläsare.

Kakor krävs för att beställa publikationer

Observera att kakor krävs för att kunna beställa publikationer från vår webbplats. Stänger du av kakor kommer varukorgshanteringen inte att fungera.

Det finns två typer av kakor

Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator, en varaktig eller permanent kaka. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen.

Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras kakan temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Hur man undviker kakor

Om du vill undvika kakor kan du ställa in din webbläsare så att du automatiskt nekar kakor eller informeras om att en webbsida innehåller kakor. Mer information om hur du går tillväga finns i din webbläsares hjälpavsnitt. Observera att du måste tillåta kakor för att kunna beställa publikationer via Folkhälsomyndighetens webbplats.

Läs mer

Post- och telestyrelsen ger mer information om kakor