Jobba med oss

Lyssna

På Folkhälsomyndigheten arbetar vi för att skapa förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen. Vi arbetar med att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot.

Hos oss jobbar utredare och handläggare med akademisk examen inom exempelvis folkhälsa och statsvetenskap. Här finns också statistiker, hälsoekonomer, mikro- och molekylärbiologer, epidemiologer, biomedicinska analytiker, socionomer och läkare. Därutöver finns medarbetare med kompetens inom bland annat IT, kommunikation, ekonomi, juridik och HR.

Folkhälsomyndigheten har också ett omfattande engagemang inom EU och internationella samarbeten. WHO och ECDC är viktiga samarbetspartners till oss.

Vi är omkring 630 anställda och har kontor i både Solna och Östersund. Oavsett vad du jobbar med på Folkhälsomyndigheten är du med och bidrar till en jämlik hälsa för en hållbar utveckling. Det vi gör tillsammans har betydelse för samhället.

Hos oss får du ett stimulerande arbete där du kan påverka och göra skillnad. Du får möjlighet att utvecklas i samarbete med kollegor med en stor bredd av kompetenser.

Du möts av välkomnande kollegor med stort engagemang. Tillsammans hjälps vi åt och bidrar till kunskap som både stärker folkhälsan långsiktigt och skyddar samhället mot hälsohot.

Allmänheten har stort förtroende för Folkhälsomyndigheten. I Förtroendebarometern 2023 kom Folkhälsomyndigheten på fjärde plats efter myndigheterna Försvarsmakten, Skatteverket och Säkerhetspolisen.

Läs mer

 • Lediga jobb

  Är du intresserad av att jobba hos oss? Välkommen med din ansökan!

 • Praktik och examensarbete hos Folkhälsomyndigheten

  Folkhälsomyndigheten ser positivt på praktik och tar emot praktikanter varje år i den mån av tid och möjlighet verksamheten tillåter. Det berikar vår verksamhet samtidigt som det ger dig som praktiserar värdefull erfarenhet av statsförvaltningen.

 • Anställningsvillkor och förmåner när du arbetar på Folkhälsomyndigheten

  Tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbetar du med stimulerande arbetsuppgifter och verkar för en bättre folkhälsa. Dina anställningsvillkor och förmåner ska bidra till att du mår bra och trivs hos oss. Här är ett urval av vad vi erbjuder dig.

 • Medarbetarskap och kultur på Folkhälsomyndigheten

  Alla medarbetare på Folkhälsomyndigheten bidrar till myndighetens arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Tillsammans arbetar vi med stort engagemang för en god och jämlik hälsa i hela befolkningen. Genom att ta vara på kompetensen och engagemanget hos oss alla når vi längre i våra uppdrag.

 • Träffa våra medarbetare

  Här får du träffa några av Folkhälsomyndighetens anställda som berättar om deras arbete.