Uppdaterad 7 oktober 2021

Världsdagen för psykisk hälsa

Den 10 oktober uppmärksammas Världsdagen för psykisk hälsa. Det är en dag som instiftades år 1992, av World Federation for Mental Health, för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa. Folkhälsomyndigheten uppmärksammar dagen med en nyhet på webben samt inlägg på Facebook, LinkedIn och på Twitter den 7 oktober.

Kunskap, tips, råd och stöd

Vi vill samtidigt passa på att informera om att det finns kunskap, råd och stöd på Folkhälsomyndighetens webbplats riktad till allmänheten: www.fokuspsykiskhalsa.se. På webbplatsen Fokus psykisk hälsa har vi samlat tips på saker man kan göra för att må bättre och stärka sin psykiska hälsa. Det finns också information om vad psykisk hälsa är och vad som påverkar den psykiska hälsan. Fokus psykisk hälsa innehåller filmer, bilder, grafik och annat material som också kan vara av intresse för aktörer som på ett eller annat sätt arbetar med att sprida kunskap om psykisk hälsa till olika målgrupper inom allmänheten.

Mer kunskap om psykisk hälsa finns även på våra sidor om psykisk hälsa och suicidprevention på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Läs mer