Uppdaterad 21 augusti 2018

Forum för spelberoendefrågor 2016

Den 30 november genomförs Forum för spelberoendefrågor i Folkhälsomyndighetens lokaler i Solna. Forumet arrangeras i samarbete mellan föreningarna Spelberoendes riksförbund, SpelstoppNu och Riksförbundet Spelkontroll.

Spelproblem drabbar både de personer som har spelproblem, deras anhöriga och samhället i stort. Cirka 131 000 personer har ett problemspelande varav en fjärdedel har så allvarliga problem att de kan behöva stöd eller hjälp. Cirka 170 000 personer delar hushåll med en person som har spelproblem varav 82 000 är barn.

Samarbete är en nyckel till framgång för att förebygga spelproblem och för att stödja personer som behöver hjälp på ett bra sätt. Det visar arrangörerna genom att organisera forumet tillsammans och bjuda in deltagare från olika sektorer i samhället.

Målgrupper för seminariet är föreningar som arbetar med, eller är intresserade av frågor kring spelproblem. Välkomna är även professionella grupper som socialarbetare, behandlare, skolpersonal, skuld- och budgetrådgivare, beslutsfattare och andra som är intresserade av spelproblem och förebyggande arbete.

Moderatorer för seminariet är Kim Grahn från Spelberoendes riksförbund, Erland Kaldaras från SpelstoppNu och Mattias Ekenberg från Riksförbundet Spelkontroll. Forumet finansieras av Folkhälsomyndigheten.