Utbrott av denguefeber i Kina

Publicerat

Ett utbrott av denguefeber har drabbat delar av den sydkinesiska provinsen Guangdong. Kinas hälsobyrå rapporterar om fler än 26 000 misstänkta och bekräftade fall, inklusive sex dödsfall. Situationen beskrivs som allvarlig och sägs vara det värsta utbrottet på 20 år.

Kinesiska National Health and Family Planning Commission (NHFPC) rapporterar om fler än 26 000 fall av den myggburna virussjukdomen denguefeber från provinsen Guangdong. Majoriteten av fallen återfinns i provinshuvudstaden Guangzhou. Provinsen Guangdong har varit den värst drabbade men även provinserna Guangxi, Fujian och Hunan har rapporterat om fall av denguefeber.

Utbrottet tros bero på det ovanligt varma och fuktiga vädret i södra Kina, vilket har resulterat i att myggpopulation ökat kraftigt. NHFPC har inlett en kampanj för att minska smittspridning, som uppmanar människor att städa upp stillastående vattensamlingar där myggorna kläcks. Lokala myndigheter besprutar med bekämpningsmedel och delar ut gratis myggmedel och informationsbroschyrer.

Sjukdomsinformation om denguefeber

Kategori: Nyhet
Gå till toppen av sidan