Stramadagen 20-årsjubilerar

Publicerat

Den 10 maj arrangeras Stramadagen för 20:e gången i ordningen. Konferensen vänder sig till alla inom hälso- och sjukvården som arbetar med eller är intresserade av arbetet med antibiotikaresistens.

Vad behöver vi göra för att möta det växande hotet från antibiotikaresistens? Vilka är verktygen för det fortsatta arbetet för en hållbar antibiotikaanvändning? Och hur är det egentligen med ESBLCARBA och ESBL i djur och natur? De frågorna men också många andra kommer att lyftas under Stramadagen, som äger rum på Radisson Blu Arlandia vid Arlanda flygplats.

Professor Theo Verheij om att hantera risker

I år medverkar bland andra Theo Verheij, professor i allmänmedicin vid universitetet i Utrecht i Holland. Han bedriver världsledande forskning kring infektionssjukdomar och antibiotikaanvändning i primärvård. På Stramadagen leder han en intressant diskussion om att undvika och hantera risker.

Dagen arrangeras av Folkhälsomyndigheten, Programråd Strama och Stramanätverket med flera bidrag från lokala Stramagrupper. I år firar Stramadagen 20-årsjubileum.

Kategori: Nyhet

Kontakt

Magdalena Prioux

Tel: 010-205 20 16

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Gå till toppen av sidan