Seminarium: Därför är unga män mer utsatta för ohälsa

Publicerat

Unga män är mer utsatta för ohälsa inom flera områden jämfört med andra grupper. Under ett seminarium inför den stora europeiska folkhälsokonferensen EHP diskuteras jämställdhet mellan könen och vikten av att nå unga män.

Den 1–4 november 2017 står Sverige och Stockholm värd för den europeiska folkhälsokonferensen European Public Health Conference (EPH), som arrangeras för tionde gången i år.

Den 1 november håller Folkhälsomyndigheten ett seminarium på Stockholmsmässan på temat unga mäns hälsa: "To achieve gender equality – the importance of reaching young men". Åldersgruppen män 15–29 år är i fokus. Hur ser hälsoläget ut i gruppen i dag? Hur ser normer kring maskulinitet och manlighet ut som kan påverka hälsan, och hur har de förändrats över tid?

På dagordningen finns också fördjupande punkter om bland annat självmord, alkohol och spel om pengar samt HBTQ-personers utsatthet för våld och diskriminering.

Seminariet hålls på engelska och avslutas med en paneldiskussion.

Pressträff

Några av de mest intressanta ämnena under konferensen kommer att presenteras under en pressträff, dit journalister bjuds in för att delta. Inbjudan skickas ut onsdagen den 18 oktober.

När: Torsdag 2 november 2017 kl. 10.00

Var: Stockholmsmässan, Mässvägen 1 Älvsjö

Om EPH

Huvudvärd för konferensen är Svensk socialmedicinsk förening. Folkhälsomyndigheten är partner och ingår i arbetsgruppen tillsammans med bland andra Socialstyrelsen, Karolinska institutet, Stockholms läns landsting, Forte och SBU.

Läs mer

Läs mer om Folkhälsomyndighetens förseminarium

Kategori: Nyhet

Kontakt

Christer Janson, presschef
Tfn: 070-712 96 54

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Gå till toppen av sidan