Om webbplatsen

Lyssna

Folkhälsomyndighetens webbplats innehåller information om vår verksamhet och är vår viktigaste kommunikationskanal. Webbplatsen och dess innehåll utvecklas och uppdateras fortlöpande.

Texterna på webbplatsen tas fram av myndighetens experter i samråd med kommunikationsavdelningen. Experterna skriver texterna inom sitt uppdrag för Folkhälsomyndigheten och har som statsanställda inga personliga eller finansiella kopplingar som skulle kunna påverka innehållet på webbplatsen och myndighetens saklighet och opartiskhet.

Vi strävar efter att publicera tillgängligt och i möjligaste mån följa DIGG:s Vägledning.

DIGG:s Vägledning för webbutveckling

Standarder

Webbplatsen är byggd enligt W3C:s standarder. För innehållsstrukturen använder vi HTML5, medan presentationslagret styrs av CSS.

Script

Webbplatsen använder Javascript för att utöka användarupplevelsen av webbplatsen. Det är bland annat till stöd i navigation, formulär, sökfunktioner samt tillgänglighet. Webbplatsen fungerar även om Javascript är avslaget.

Användning av vårt material

Citera gärna Folkhälsomyndighetens texter, men glöm inte att uppge källan. Bilder, fotografier och illustrationer är skyddade (copyright) av upphovsrätten. Det innebär att du måste ha upphovspersonens tillstånd att använda dem.

  • Bilder från bildbyråer, t.ex. Scandinav och Johnér, eller där fotograf anges är upphovsrättsligt skyddat material. Modellerna på bilderna har inget med innehållet på webbplatsen att göra.
  • Bilder av diagram och tabeller som bygger på vår egen statistik är fria att använda. Ange Folkhälsomyndigheten som källa.