December

Lyssna

Ämnesområden
År

5 träffar inom Nyheter filtrerat på Alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS)

 • Insatser behövs för unga som har föräldrar med spelproblem

  Publicerad:

  Unga som har föräldrar med spelproblem mår sämre än andra unga. De uttrycker bland annat mer missnöje med sin psykiska och fysiska hälsa, stress, fritid, vänner och tro på framtiden. De har också överlag en sämre relation till sina föräldrar, visar en ny rapport från Folkhälsomyndigheten.

 • Folkhälsomyndigheten föreslår att tolv substanser klassificeras som narkotika eller hälsofarlig vara

  Publicerad:

  Folkhälsomyndigheten föreslår att regeringen ska klassificera elva substanser som narkotika och en substans som hälsofarlig vara.

 • Nya krav på tobaksfria nikotinprodukter från årsskiftet

  Publicerad:

  Från och med den 1 januari 2023 omfattas tobaksfria nikotinprodukter av flera nya lagkrav. Kraven gäller både produkterna och förpackningarna, som ska märkas med hälsovarningar och innehållsdeklaration. De nya reglerna liknar de som sedan tidigare gäller för tobaksvaror och e-cigaretter.

 • Nya regler för handel med teknisk sprit och alkoholhaltiga preparat

  Publicerad:

  Från den 1 mars 2023 gäller nya regler för handel med teknisk sprit och alkoholhaltiga preparat. Reglerna innebär bland annat en återgång till de krav på denaturering av desinfektionsmedel som gällde före pandemin. Nya krav ställs också på kontrollbolag som utför extern kontroll.

 • Nikotinsnus och e-cigaretter vanligt bland unga

  Publicerad:

  Det har blivit vanligt bland unga att använda nyare nikotinprodukter som nikotinsnus och e-cigaretter. Nästan var femte kvinna i åldern 16-29 år uppger att de använder nikotinsnus, visar ny statistik från Folkhälsomyndigheten.