Samarbetsorganisation för världens folkhälsomyndigheter håller årsmöte i Stockholm

Lyssna
Publicerad:
Kategori: Nyhet

Folkhälsomyndigheten står värd när den internationella organisationen IANPHI i veckan håller sitt årsmöte i Stockholm. Temat för årets konferens är ”Pandemier, konflikter och klimathot – nya roller och utmaningar för nationella folkhälsoinstitut”.

IANPHI, The International Association of National Public Health Institutes, är en samarbetsorganisation för världens folkhälsomyndigheter med mål att förbättra förmågan att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot.

Mötet pågår mellan den 30 november och den 2 december och samlar deltagare från 75 länder. Inledningstalet hålls av socialminister Jakob Forssmed.

– Nationella folkhälsomyndigheter har fått mycket uppmärksamhet under pandemin och varit en viktig del av hanteringen. Förståelsen för deras betydelse har ökat men i många länder är de fortfarande under uppbyggnad och behöver stöd för att kunna delta i det internationella samarbetet när det gäller olika typer av hälsohot och i arbetet för en god och jämlik hälsa, säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

Läs mer

The International Association of National Public Health Institutes (ianphi.org)