Skapa egna presentationer

I FolkhälsoStudio kan du själv söka fram statistik utifrån de indikatorer du väljer och skapa egna presentationer – med olika typer av diagram och kartor (se exempel under rubriken Exempel på visualiseringar i FolkhälsoStudio). Grafiken kan dessutom animeras för att följa utvecklingen över tid.

Indikatorerna presenteras på tillgängliga geografiska nivåer. Vissa finns enbart redovisade på riket, medan andra redovisas på län och även kommun.

Till FolkhälsoStudio (extern webbplats)

Titta på färdiga presentationer

Vill du hellre ha statistik framtagen och presenterad tillsammans med animerade grafer och en kortare beskrivande analys finns ett urval av indikatorer paketerade på websidor, bland annat följande: Folkhälsans utveckling

Interaktiva faktablad innehåller färdiga diagram och kartor baserade på ett urval av statistiken som finns i Folkhälsodata. Faktabladen redovisas i anslutning till respektive sakområde, läs mer här: Folkhälsodata och FolkhälsoStudio

Exempel på visualiseringar i FolkhälsoStudio

Figurerna nedan är exempel på visualieringar du kan titta på i FolkhälsoStudio.

Instruktioner för att se data

  • Lägg markören över figuren för mer detaljerad information.
  • Tryck på play för att starta animeringen.
  • I vissa figurer kan man växla mellan kvinnor/män genom att välja i boxen till vänster. Växla mellan kommun- och länskarta genom att klicka på den lilla jordgloben till höger.

Karta

Spridningsdiagram

Linjediagram

Stapeldiagram

Stapeltabell

Tabell