Indikatorlabbet – utvecklingen inom alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel i siffror

Lyssna

Här hittar du bland annat bakgrundsinformation om Indikatorlabbet samt användarstöd i form av instruktionsfilmer. Om du vill stödja andra att använda Indikatorlabbet finns det övningar till hands. Du hittar även inspiration i hur andra har använt labbet i sitt uppföljningsarbete.

Utvalt innehåll

Instruktionsfilmer

Film om om funktioner i Indikatorlabbet och ett praktiskt exempel.

Film om Indikatorlabbet

Kort informationsfilm om Indikatorlabbet.

Nyheter

  • Alkohol och narkotika vanligt vid dödsolyckor i trafiken

    Publicerad:

    Fyra av tio förare som dör i trafiken har alkohol eller narkotika i kroppen. Bland dessa har många tidigare varit misstänkta för drograttfylleri. Det visar en studie som Rättsmedicinalverket gjort på uppdrag av Folkhälsomyndigheten.

  • Att förebygga spelproblem är en viktig del av det suicidpreventiva arbetet

    Publicerad:

    Personer med spelproblem uppger oftare än andra att de någon gång haft suicidtankar eller gjort ett suicidförsök. Det visar aktuell kunskap från vetenskapliga studier som sammanställts i ett nytt faktablad från Folkhälsomyndigheten.

  • Narkotika i Europa växande utmaning

    Publicerad:

    Tillgången till narkotika i Europa är hög. Ett brett utbud av substanser med hög styrka och i nya former och kombinationer ökar riskerna för skada. Det slår EU:s narkotikamyndighet EMCDDA fast i en ny rapport.

Fler nyheter

Publikationer

  • Alkohol och narkotika vid dödliga olyckor i trafiken

    Publicerad:

    Faktabladet riktar sig i första hand till beslutsfattare och personer som arbetar förebyggande, bland annat i kommuner, i regioner, på länsstyrelser samt på nationell nivå

  • Suicidalitet bland personer med spelproblem

    Publicerad:

    I det här faktabladet har Folkhälsomyndigheten sammanfattat resultaten från en systematisk litteraturöversikt och en metaanalys som sammanställt data från 107 vetenskapliga studier om förekomsten av suicidalitet (det vill säga suicidtankar, suicidförsök eller suicid) bland personer med spelproblem.

Fler publikationer