Indikatorlabbet – utvecklingen inom alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel i siffror

Lyssna

Här hittar du bland annat bakgrundsinformation om Indikatorlabbet samt användarstöd i form av instruktionsfilmer. Om du vill stödja andra att använda Indikatorlabbet finns det övningar till hands. Du hittar även inspiration i hur andra har använt labbet i sitt uppföljningsarbete.

Utvalt innehåll

Instruktionsfilmer

Film om om funktioner i Indikatorlabbet och ett praktiskt exempel.

Film om Indikatorlabbet

Kort informationsfilm om Indikatorlabbet.

Nyheter

  • Fortsatt minskning av narkotikarelaterade dödsfall

    Publicerad:

    Användningen av narkotika i Sverige ligger kvar på ungefär samma nivåer som tidigare. Samtidigt fortsätter de narkotikarelaterade dödsfallen att minska. Sedan år 2015 är den totala minskningen 30 procent.

  • Förslag att kratom klassificeras som narkotika

    Publicerad:

    Folkhälsomyndigheten föreslår att regeringen ska klassificera växten kratom som narkotika. Kratom innehåller den narkotikaklassificerade substansen mitragynin, som innebär hälsorisker och kan orsaka dödsfall.

  • Drygt fem procent av befolkningen röker cigaretter dagligen

    Publicerad:

    I Sverige har rökningen minskat stadigt under lång tid, men fortfarande är det 5,4 procent i befolkningen som röker dagligen och skillnaderna mellan olika grupper är stora. Ny statistik från Folkhälsomyndigheten visar också att användningen av e-cigaretter och nikotinsnus ökar och är vanligast bland unga 16–29 år.

Fler nyheter

Publikationer

  • Rökförbud på inhägnade idrottsplatser

    Publicerad:

    I informationsbladet berättar vi bland annat om den rökfria utomhusmiljön och vad den som är ansvarig för rökförbudet ska göra.

  • Rökförbud på lekplatser

    Publicerad:

    Informationsbladet berättar bland annat om den rökfria utomhusmiljön och vad den som är ansvarig för rökförbudet ska göra. Kommunen har tillsynsansvar över de rökfria miljöerna och kan dela ut och använda informationsbladen i sin kontakt med de ansvariga och andra berörda.

Fler publikationer