Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor: barnvaccinations
48 träffar på Till dig som ska vaccineras mot difteri, polio inom Hela webbplatsen
-
Vacciner som används i Sverige
Uppdaterad:Om sjukdomarna som vaccinerna skyddar mot, när man ska och när man inte ska ta vaccinet och vad det har för skyddseffekt.
-
Till dig som ska vaccineras mot difteri, stelkramp och kikhosta
Publicerad:Uppdaterad:Faktabladet vänder sig till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot difteri, stelkramp och kikhosta. Finns översatt till olika språk.
-
Till dig som ska vaccineras mot difteri, stelkramp och kikhosta (Arabiska)
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad på arabiska till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot difteri, stelkramp och kikhosta i det svenska vaccinationsprogrammet. Dessa sjukdomar är mycket smittsamma och kan vara allvarliga. Att vaccinera sig är det mest effektiva skyddet mot sjukdomarna. Svensk version: Till dig som ska vaccineras mot difteri, stelkramp och kikhosta Via länken finns även faktabladet på andra…
-
Till dig som ska vaccineras mot difteri, stelkramp och kikhosta (Dari)
Publicerad:Uppdaterad:Faktabladet på dari vänder sig till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot difteri, stelkramp och kikhosta i det svenska vaccinationsprogrammet.
-
Till dig som ska vaccineras mot difteri, stelkramp och kikhosta (Tigrinja)
Publicerad:Uppdaterad:Faktabladet på tigrinja vänder sig till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot difteri, stelkramp och kikhosta i det svenska vaccinationsprogrammet.
-
Till dig som ska vaccineras mot difteri, stelkramp och kikhosta (Somaliska)
Publicerad:Uppdaterad:Faktabladet på somaliska vänder sig till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot difteri, stelkramp och kikhosta i det svenska vaccinationsprogrammet.
-
Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund (somaliska)
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund. Informationen är på somaliska.
-
Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund (ukrainska)
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund i det svenska vaccinationsprogrammet. Informationen är på ukrainska.
-
Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund (ryska)
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund i det svenska vaccinationsprogrammet. Informationen är på ryska.
-
Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund i det svenska vaccinationsprogrammet.
-
Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund (dari)
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund. Informationen är på dari.
-
Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund (arabiska)
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund. Informationen är på arabiska.
-
Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund (tigrinja)
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund i det svenska vaccinationsprogrammet. Informationen är på tigrinja.
-
För personal inom vård och omsorg om vaccination mot kikhosta för gravida
Uppdaterad:Den här sidan riktar sig till dig som ordinerar vaccin och till dig som möter gravida för vaccination mot kikhosta.
-
About your vaccination against diphtheria, tetanus and whooping cough (pertussis)
Publicerad:Uppdaterad:This fact sheet is intended for children and youngsters. Diphtheria, tetanus and whooping cough are three serious diseases, but vaccination can protect you.
-
Vaccinationer i skolan
Uppdaterad:På denna sida finns information om vaccinationer till dig som arbetar inom elevhälsans medicinska insats (EMI). Det finns även länkar till Folkhälsomyndighetens webbsidor inom andra ämnesområden som är aktuella för elevhälsan.
-
Vaccination mot rotavirus
Uppdaterad:Rotavirus förekommer i hela världen och kan ge en ibland allvarlig diarrésjukdom, framför allt bland barn. Sedan 2019 ingår vaccination mot rotavirusinfektion i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn.
-
Till dig som erbjuds vaccin mot mpox
Publicerad:Uppdaterad:Faktablad till personer som erbjuds vaccin mot mpox. Kan delas ut av personal till patienter inför vaccinationstillfället.
-
Vaccinationsprogram för barn – En kunskapsöversikt för hälsovårdspersonal
Publicerad:Rapporten vänder sig i första hand till personal inom barnhälsovården och elevhälsan som handlägger vaccinationer. Kan också vara intressant för den förälder som vill veta mer om sjukdomarna och vaccinationerna.
-
Fall av kikhosta ökar i Sverige
Publicerad:Antalet rapporterade fall av kikhosta ökar i Sverige, efter att ha legat på låga nivåer sedan år 2020. För de yngsta spädbarnen kan kikhosta vara en allvarlig och ibland livshotande sjukdom. Därför är det viktigt att små barn och gravida vaccinerar sig.
-
Lägesrapport om de nationella vaccinationsprogrammen 2024
Publicerad:Rapporten redogör för de nationella vaccinationsprogrammen 2023, myndighetens planering för vaccinationsfrågor så som den ser ut i början av 2024, utvecklingen av nya vacciner och aktuella frågor på vaccinationsområdet.
-
About your vaccination against measles, mumps, and rubella (German measles)
Publicerad:Uppdaterad:Useful information for pupils about vaccination against measles, mumps, and rubella within the Swedish vaccination programme.
-
Information till den vaccinerade om det nationella vaccinationsregistret
Uppdaterad:Till vården för att informera till de som vaccineras.
-
Vaccination mot humant papillomvirus
Uppdaterad:Humant papillomvirus (HPV), betyder vårtvirus hos människa. Det är en grupp av över 200 olika virustyper där vissa typer orsakar vanliga hudvårtor, andra typer orsakar könsvårtor (kondylom) och några typer kan orsaka cancer.
-
Viktigt att de yngsta barnen skyddas från kikhosta
Publicerad:Kikhosta kan vara livshotande för små barn, och antalet rapporterade fall av sjukdomen fortsätter att öka i Sverige. Därför är det viktigt att vaccinera små barn och att skydda spädbarn från smitta. Även gravida bör vaccinera sig.