Psykisk hälsa och suicidprevention

Lyssna

De flesta i befolkningen uppger att de har ett gott psykiskt välbefinnande. Men det är också vanligt med olika typer av lätta psykiska besvär, så som oro, stress och sömnbesvär. Här kan du läsa mer om statistik kring psykisk hälsa och suicid, vårt uppdrag och vad vi gör, främjande och förebyggande arbete, vad psykisk hälsa är och stigmatisering.

Utvalt innehåll

Det handlar om livet

Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen har tillsammans med 24 andra myndigheter överlämnat ett förslag för en ny nationell strategi för psykisk hälsa och suicidprevention till regeringen.

Vad innebär förslaget och hur har arbetet gått till.

dinpsykiskahälsa.se

På vår webbplats Din psykiska hälsa kan du lära dig mer om vad som påverkar hur du mår psykiskt, vad du kan göra för att må bättre och hur du kan stötta andra.

Tillsammans minskar vi ofrivillig ensamhet

Folkhälsomyndigheten kartlägger ofrivillig ensamhet och ska senare föreslå en nationell strategi för att minska ofrivillig ensamhet i Sverige.

Nyheter

  • Positiva medieberättelser kan minska suicidtankar

    Publicerad:

    Kunskapshöjande information och positiva berättelser i media om personer som har sökt hjälp kan ha en skyddande effekt på suicidtankar för personer med ökad risk för suicid. Det visar ett nytt faktablad från Folkhälsomyndigheten.

  • Covid-19 fortsätter att öka

    Publicerad:

    Fallen av covid-19 ökar i Sverige, och det är fler som vårdas på sjukhus med infektionen. Det finns samtidigt ett gott grundskydd i befolkningen och relativt få får allvarlig sjukdom. För personer över 65 år eller de som tillhör annan riskgrupp är det viktigt att ta höstens påfyllnadsdos, så att skyddet mot allvarlig sjukdom och död upprätthålls under hela vintersäsongen.

  • Nytt faktablad om barns och ungas oro inför klimatförändringen

    Publicerad:

    Det finns barn och unga som känner oro, rädsla eller förtvivlan inför klimatförändringen. Känslorna förknippas med hopplöshet och förnekelse, men också med handling och engagemang, visar en litteraturöversikt som Folkhälsomyndigheten sammanfattat i ett faktablad.

Fler nyheter

Publikationer

Fler publikationer