Psykisk hälsa och suicidprevention

Lyssna

De flesta i befolkningen uppger att de har ett gott psykiskt välbefinnande. Men det är också vanligt med olika typer av lätta psykiska besvär, så som oro, stress och sömnbesvär. Här kan du läsa mer om statistik kring psykisk hälsa och suicid, vårt uppdrag och vad vi gör, främjande och förebyggande arbete, vad psykisk hälsa är och stigmatisering.

Utvalt innehåll

Det handlar om livet

Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen har tillsammans med 24 andra myndigheter överlämnat ett förslag för en ny nationell strategi för psykisk hälsa och suicidprevention till regeringen.

dinpsykiskahälsa.se

På vår webbplats Din psykiska hälsa kan du lära dig mer om vad som påverkar hur du mår psykiskt, vad du kan göra för att må bättre och hur du kan stötta andra.

Tillsammans minskar vi ofrivillig ensamhet

Folkhälsomyndigheten kartlägger ofrivillig ensamhet och ska senare föreslå en nationell strategi för att minska ofrivillig ensamhet i Sverige.

Nyheter

  • Folkhälsomyndigheten har kartlagt den svenska ensamheten

    Publicerad:

    Ensamheten är högre i vissa grupper av befolkningen, bland annat bland yngre och äldre personer. Det visar en kartläggning som är en del av uppdraget om ofrivillig ensamhet, och som har överlämnats till regeringen.

  • Kulturaktiviteter kan bidra till bättre folkhälsa

    Publicerad:

    Att delta i kulturaktiviteter kan gynna hälsan på många olika sätt. Det visar en ny rapport från Folkhälsomyndigheten som sammanfattar resultat från en litteraturöversikt om kulturens betydelse för hälsan.

  • Mer än var fjärde ung man saknar någon att prata med

    Publicerad:

    Att inte ha någon att dela sina innersta tankar och känslor med är en form av emotionell ensamhet. Den här tiden på året kan det kännas extra svårt. Män under 45 år hör till en grupp som dubbelt så ofta uppger att de känner sig emotionellt ensamma, jämfört med kvinnor. Det är en form av ensamhet som kan vara svår att se.

Fler nyheter

Publikationer

Fler publikationer