Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor:
52 träffar på Bra att veta om vaccinationer inom Hela webbplatsen
-
Bra att veta om vaccinationer
Publicerad:Uppdaterad:Ett informationsblad till föräldrar som kort beskriver sjukdomarna som ingår i vaccinationsprogrammet för barn och ger en överblick av vilka vaccinationer som ges vid vilken ålder inom BVC och elevhälsan. Faktabladet finns på flera språk.
-
Bra att veta om vaccinationer (arabiska)
Publicerad:Ett informationsblad på arabiska till föräldrar som kort beskriver sjukdomarna som ingår i vaccinationsprogrammet för barn och ger en överblick av vilka vaccinationer som ges vid vilken ålder inom BVC och elevhälsan.
-
Bra att veta om vaccinationer (dari)
Publicerad:Ett informationsblad på dari till föräldrar som kort beskriver sjukdomarna som ingår i vaccinationsprogrammet för barn och ger en överblick av vilka vaccinationer som ges vid vilken ålder inom BVC och elevhälsan.
-
Bra att veta om vaccinationer (ryska)
Publicerad:Ett informationsblad på ryska till föräldrar som kort beskriver sjukdomarna som ingår i vaccinationsprogrammet för barn och ger en överblick av vilka vaccinationer som ges vid vilken ålder inom BVC och elevhälsan.
-
Bra att veta om vaccinationer (uzbekiska)
Publicerad:Ett informationsblad på uzbekiska till föräldrar som kort beskriver sjukdomarna som ingår i vaccinationsprogrammet för barn och ger en överblick av vilka vaccinationer som ges vid vilken ålder inom BVC och elevhälsan.
-
Bra att veta om vaccinationer (ukrainska)
Publicerad:Ett informationsblad på ukrainska till föräldrar som kort beskriver sjukdomarna som ingår i vaccinationsprogrammet för barn och ger en överblick av vilka vaccinationer som ges vid vilken ålder inom BVC och elevhälsan.
-
Bra att veta om vaccinationer (somaliska)
Publicerad:Ett informationsblad på somaliska till föräldrar som kort beskriver sjukdomarna som ingår i vaccinationsprogrammet för barn och ger en överblick av vilka vaccinationer som ges vid vilken ålder inom BVC och elevhälsan.
-
Bra att veta om vaccinationer (tigrinja)
Publicerad:Ett informationsblad på tigrinja till föräldrar som kort beskriver sjukdomarna som ingår i vaccinationsprogrammet för barn och ger en överblick av vilka vaccinationer som ges vid vilken ålder inom BVC och elevhälsan.
-
Bra att veta om HPV
Publicerad:Uppdaterad:Information till föräldrar om HPV och vaccination som alla barn i årskurs 5 erbjuds inom det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Faktabladet finns på flera språk.
-
Bra att veta om vaccination mot rotavirus
Publicerad:Faktablad till föräldrar om vaccination mot rotavirusinfektion i det svenska vaccinationsprogrammet. Översättningar finns till andra språk.
-
Bra att veta om ditt barn är ovaccinerat
Publicerad:Uppdaterad:Information till föräldrar med barn som av olika anledningar inte vaccinerats mot sjukdomarna som ingår i det svenska vaccinationsprogrammet. Finns på olika språk.
-
Bra att veta om mässling, påssjuka och röda hund
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till vårdnadshavare om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund i det svenska vaccinationsprogrammet.
-
Prata om vaccinationer – Återrapportering av regeringsuppdrag om att förbättra barns skydd mot smittsamma sjukdomar
Publicerad:Rapporten sammanfattar Folkhälsomyndighetens arbete med att utveckla och stärka information och kommunikation om vaccinationer enligt regeringsuppdraget.
-
Vaccinationsprogram för barn - En kunskapsöversikt för hälsovårdspersonal
Publicerad:Rapporten vänder sig i första hand till personal inom barnhälsovården och elevhälsan som handlägger vaccinationer. Kan också vara intressant för den förälder som vill veta mer om sjukdomarna och vaccinationerna.
-
Vaccinationer i skolan – information till elevhälsans medicinska insats (EMI)
Uppdaterad:På denna sida finns information om vaccinationer till dig som arbetar inom elevhälsans medicinska insats. Det finns även länkar till Folkhälsomyndighetens webbsidor inom andra ämnesområden som är aktuella för elevhälsan.
-
Att prata om vaccination mot covid-19 – Fem steg för att utforska och möta frågor och funderingar
Publicerad:Faktabladet riktar sig till personal inom hälso- och sjukvården som möter personer i samband med vaccination mot covid-19. Hälso- och sjukvårdspersonal har en viktig roll för att stödja beslutet om vaccination.
-
Att prata om vaccination inom barnhälsovård, elevhälsa och andra verksamheter – Användarhandledning till utbildningsmaterial
Publicerad:Utbildningsmaterialet har tagits fram för att stödja samtal och dialog om vaccination och riktar sig till sjuksköterskor och läkare som möter vuxna och barn i samband med vaccination inom barnhälsovård och elevhälsa.
-
Influensavaccination till riskgrupper – Kunskapsunderlag
Publicerad:Rapporten är en sammanställning av kunskapsläget om influensa, grupper som löper ökad risk att drabbas av allvarlig och livshotande sjukdom, och om riktad vaccination till dessa så kallade riskgrupper.
-
Elevhälsans arbete med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) – En kartläggande litteratur- och intervjustudie
Publicerad:Rapporten handlar om elevhälsans arbete med att främja sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) samt förebygga hiv och sexuellt överförbara infektioner (STI). Rapporten visar att SRHR är ett angeläget område för elevhälsan men att det finns oklarheter kring roller och mandat och varierande kunskap i ämnet.
-
Nationella informationsinsatser om vaccination mot covid-19 – Folkhälsomyndighetens återrapportering av regeringsuppdrag S2020/09553
Publicerad:Återrapportering av regeringsuppdraget att genomföra samordnade nationella informationsinsatser om vaccination mot covid-19 riktade till allmänheten. Rapporten riktar sig även till tjänstemän och kommunikatörer vid nationella, regionala och lokala myndigheter.
-
Till dig som ska vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund
Publicerad:Uppdaterad:Ett faktablad till elever, barn och unga i skolan, om vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund i det svenska vaccinationsprogrammet.
-
Tuberkulosvaccination till riskgrupper – Kunskapsunderlag
Publicerad:Underlaget är en sammanställning av kunskapsläget om tuberkulos, grupper som löper ökad risk att smittas, och om riktad vaccination till dessa s.k. riskgrupper. Kunskapsunderlaget togs fram av Socialstyrelsen tillsammans med en expertgrupp och utgör en grund i Folkhälsomyndighetens utredning om tuberkulosvaccination till riskgrupper, men riktar sig också till andra myndigheter, smittskyddsenheter och andra aktörer inom hälso- och sjukvården.
-
Hälsokommunikation i det nya medielandskapet – Kartläggning av internationell och svensk forskning 2010–2016
Publicerad:Rapporten visar att forskningen inom hälsokommunikation vilar tungt på paradigm från det medicinska vetenskapsområdet och att den uppvisar brister i utvärdering. Hälsokommunikation är komplext och beroende av sin omvärld, inte minst genom möjligheter med interaktiv kommunikation. Både forskning och praktik behöver ta hänsyn till kunskap om massmedier och kommunikation.
-
Smitta i förskolan – en kunskapsöversikt
Publicerad:Denna bok handlar bland annat om hur man minskar risken för smittspridning i barngruppen och hur man kan engagera barnen i det arbetet. Den riktar sig i första hand till huvudmännen för förskoleverksamhet som ett stöd för deras arbete att utforma lokala verksamhetsnormer och regler.
-
Förebyggande insatser till barn i familjer med missbruk, psykisk sjukdom och våld – En systematisk översikt av översikter
Publicerad:Den här systematiska översikten av översikter undersöker vilka effekter förebyggande insatser har på barnens hälsa och om de kan stärka skyddande faktorer för barnen. Rapporten ska fungera som stöd för prioriteringar för fortsatta insatser till barn i de här familjerna. Den ska också fungera som stöd för arbetet med att utveckla nya förebyggande metoder och att utvärdera insatser som redan används på gruppen.