Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor: thcb tetrahydrocannabinol delta
18 träffar på Thc inom Hela webbplatsen
-
Yttrande gällande substansen delta-9-THC-metylkarbonat
Publicerad:Information från Folkhälsomyndigheten
-
Folkhälsomyndigheten föreslår att 13 substanser klassificeras som narkotika eller hälsofarlig vara
Publicerad:Folkhälsomyndigheten föreslår att regeringen ska klassificera tolv substanser som narkotika och en substans som hälsofarlig vara.
-
Hälsomässiga och sociala effekter av cannabisbruk
Publicerad:I detta faktablad sammanfattar Folkhälsomyndigheten WHO:s rapport från 2016 om kunskapsläget om hälsomässiga och sociala effekter av icke-medicinskt cannabisbruk. Faktabladet syftar till att vara ett stöd i det drogförebyggande arbetet på regional och lokal nivå.
-
Förslag om reglering av nitazener och cannabisliknande substanser
Publicerad:Folkhälsomyndigheten föreslår till regeringen att reglera 17 olika substanser som narkotika och tre som hälsofarlig vara. Flera cannabisliknande substanser omfattas av förslaget, liksom en rad nitazener.
-
Cannabis och folkhälsa
Uppdaterad:Cannabis är den vanligaste narkotikatypen i Sverige. Användning kan leda till hälsomässiga och sociala problem för olika individer och olika befolkningsgrupper. Unga personer är en extra sårbar grupp.
-
Tobaksfria nikotinprodukter
Uppdaterad:Tobaksfria nikotinprodukter regleras i lagen om tobaksfria nikotinprodukter. Lagen innehåller bland annat bestämmelser om produktanmälan, produktkrav, försäljning och marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter.
-
Kunskapsläget om cannabis och folkhälsa i korthet – Kunskapsstöd för ett hälsofrämjande och narkotikaförebyggande arbete
Publicerad:Faktabladet är en sammanfattning av rapporten Kunskapsläget om cannabis och folkhälsa. Faktabladet sammanfattar i korthet aktuell kunskap om cannabis ur ett folkhälsoperspektiv.
-
Elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare
Uppdaterad:Elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare regleras i lagen om tobak och liknande produkter. Denna lagstiftning reglerar bland annat produktanmälan, årlig rapportering, produkt- och märkningskrav samt försäljning och marknadsföring av e-cigaretter och påfyllningsbehållare.
-
Örtprodukter för rökning
Uppdaterad:Örtprodukter för rökning regleras i lagen om tobak och liknande produkter. Denna lagstiftning reglerar bland annat rapportering av ingredienser, märkningskrav och rökfria miljöer.
-
Narkotikasituationen i Europa och världen
Uppdaterad:Tillgången till narkotika är fortsatt hög både i Europa och globalt. Antalet syntetiska droger och narkotikaklassade läkemedel ökar. Blandbruk blir allt vanligare.
-
Substanser under utredning (yttranden)
Uppdaterad:Lagen (2011:111) om förstörande av vissa hälsofarliga missbrukssubstanser (förstörandelagen) syftar till att förebygga att människor brukar vissa hälsofarliga substanser. Enligt § 13 ska Folkhälsomyndigheten, efter begäran av åklagare, yttra sig om det finns skäl att hos regeringen ansöka om att en
-
Kunskapsläget om cannabis och folkhälsa
Publicerad:Rapporten sammanfattar aktuell kunskap om cannabis ur ett folkhälsoperspektiv och riktar sig till dig som behöver baskunskaper om cannabis, till exempel för ANDTS-förebyggande arbete på regional och lokal nivå.
-
Utvecklingen i förhållande till ANDTS-politiken 2022
Publicerad:Rapporten beskriver den aktuella situationen och utvecklingstrender inom ANDTS-området utifrån kunskapsunderlag och webbstatistik publicerad av myndigheter och ideella organisationer. I en avslutande kommentar uppmärksammar vi vissa av de förhållanden och trender som inte är i linje med politikens
-
Den europeiska webbundersökningen om narkotika 2021 – Användningsmönster, köpvanor och upplevelser av narkotika bland personer med ett aktuellt bruk i Sverige
Publicerad:Denna rapport innehåller en sammanställning av de svenska resultaten från Den europeiska webbundersökningen om narkotika 2021 och beskriver användningsmönster, köpvanor och upplevelser av narkotika och av undersökningen bland personer med ett aktuellt bruk.
-
Nationella myndigheters verksamhet inom ANDTS 2023
Publicerad:Rapporten beskriver nationella myndigheters arbete inom området alkohol, narkotika, dopning, tobaks- och nikotinprodukter samt spel om pengar (ANDTS) under 2023. Syftet är att redovisa vilket arbete som myndigheterna har bedrivit, men också att svara på om det har gjorts i enlighet med
-
Kokainanvändning i Sverige
Publicerad:Ett kunskapsstöd för hälsofrämjande och förebyggande arbete Denna rapport sammanfattar kunskapsläget om kokain i Sverige ur ett folkhälsoperspektiv. Den beskriver förekomst av kokain, användningsmönster och faktorer som är relaterade till kokain, men också hä
-
Bilaga 2 till publikationen Nationella myndigheters verksamhet ANDTS 2023
Publicerad:Information från Folkhälsomyndigheten
-
Bilaga 2: Verksamheter ANDTS
Publicerad:Uppdaterad:Bilaga till publikationen Nationella myndigheters verksamhet inom ANDTS 2022