Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
Lyssna81 träffar på Vaccination nvr inom Hela webbplatsen
-
Statistik om vaccinationer inom barnvaccinationsprogrammet
Uppdaterad:Det nationella vaccinationsregistret (NVR) används sedan år 2022 för uppföljning av vaccinationstäckning för alla vaccinationer som ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn.
-
Vaccinationsprogram för riskgrupper mot pneumokocker
Uppdaterad:Vissa grupper löper en ökad risk att bli allvarligt sjuka av pneumokocker. Därför ingår vaccination mot pneumokocker i ett nationellt vaccinationsprogram för personer som ingår i riskgrupper. Pneumokocker är en typ av bakterier som kan orsaka lunginflammation och öroninflammation, men också allvarliga infektioner såsom hjärnhinneinflammation och blodförgiftning.
-
Importera covid-19-vaccinationer i CSV-format
Uppdaterad:Det nationella vaccinationsregistret (NVR) utökar möjligheterna att ta emot covid-19 vaccinationer genom att vårdgivare och journalsystemen kan ladda upp en CSV-fil för överföring. Uppladdningen görs via webbgränssnitt i NVR och aktiveras när covid-19 vaccinationer har börjat att föras över.
-
Om det nationella vaccinationsregistret
Uppdaterad:Nationella vaccinationsregistret (NVR) är ett hälsodataregister som Folkhälsomyndigheten ansvarar för. Det infördes den 1 januari 2013 enligt beslut av riksdagen (Lag 2012:453 om register över nationella vaccinationsprogram).
-
Nationella vaccinationsregistret
Uppdaterad:Det nationella vaccinationsregistret (NVR) är ett hälsodataregister som används för att följa upp effekten av nationella vaccinationsprogram samt covid-19-vaccinationer. Rapporteringen är obligatorisk för den vårdgivare som har ansvarat för vaccinationen.
-
Om statistiken kring vaccinationerna mot covid-19
Uppdaterad:Följande register har använts för att ta fram aktuell vaccinationstäckning i olika grupper.
-
Framgångsrikt arbetssätt ger hög vaccinationstäckning av gravida i Norrbotten
Uppdaterad:Vaccinationer är en viktig komponent i folkhälsoarbetet genom att förebygga och minska allvarlig sjukdom. Kikhosta orsakas av en bakterie som sprids mellan människor och under 2024 har antalet fall av kikhosta ökat kraftigt. Här intervjuas Nina-Mariia Alakulju som är samordningsbarnmorska i
-
Lägesrapport om de nationella vaccinationsprogrammen 2023
Publicerad:Rapporten sammanfattar läget vad gäller de nationella vaccinationsprogrammen och beskriver Folkhälsomyndighetens pågående och möjliga kommande utredningar om nya eller ändrade vaccinationsprogram.
-
Lägesrapport om de nationella vaccinationsprogrammen 2024
Publicerad:Rapporten redogör för de nationella vaccinationsprogrammen 2023, myndighetens planering för vaccinationsfrågor så som den ser ut i början av 2024, utvecklingen av nya vacciner och aktuella frågor på vaccinationsområdet.
-
Beslutsunderlag – Rekommendation gällande smittskyddsinsatser till personer som ankommer till Sverige från Ukraina
Publicerad:Folkhälsomyndigheten rekommenderar härmed att människor från Ukraina oavsett migrationsstatus får tillgång till hälso- och sjukvård som är nödvändigt ur ett smittskyddsperspektiv. Detta innefattar testning och vid behov behandling av smittsamma sjukdomar, samt vaccination enligt det nationella barnvaccinationsprogrammet och mot covid-19.
-
Möte för Folkhälsomyndighetens referensgrupp för nationella vaccinationsprogram 7 november 2024
Uppdaterad:Mötet genomfördes i hybridformat med deltagare på länk och på plats i Folkhälsomyndighetens lokaler i Solna.
-
Lägesrapport om de nationella vaccinationsprogrammen 2025
Publicerad:Rapporten sammanfattar läget vad gäller de nationella vaccinationsprogrammen. Rapporten vänder sig i första hand till regeringen som är uppdragsgivare, men den kan även vara av intresse för andra aktörer inom vaccinationsområdet.
-
Barnvaccinationsprogrammet i Sverige 2022 – Årsrapport
Publicerad:Rapporten beskriver utfallet av det nationella barnvaccinationsprogrammet för 2022 när det gäller vaccinationstäckningen, förekomsten av sjukdomarna som barn vaccineras mot och de rapporterade biverkningarna.
-
Nationell plan för vaccination mot covid-19 – Delredovisning av regeringsuppdrag S2020/04550/FS
Publicerad:Regeringen gav i slutet av maj 2020 Folkhälsomyndigheten i uppdrag att ta fram en nationell operativ plan för framtida vaccination mot sjukdomen covid-19, orsakad av det nya coronaviruset SARS-CoV-2. I den här slutredovisningen beskriver vi arbetet med prioriteringsordning, distribution och logistik, uppföljning och kommunikation.
-
Barnvaccinationsprogrammet i Sverige 2023 – Årsrapport
Publicerad:Rapporten beskriver utfallet av det nationella barnvaccinationsprogrammet för 2023 när det gäller vaccinationstäckningen, förekomsten av sjukdomarna som barn vaccineras mot och de rapporterade biverkningarna.
-
En jämlik och hälsofrämjande hälso- och sjukvård – Resultat för uppföljningen av folkhälsopolitikens målområde 8
Publicerad:Syftet med rapporten är att ge detaljerade resultat utifrån kärnindikatorer inom målområde 8 samt resultat analyserade utifrån kön, ålder, utbildningsnivå och födelseland.
-
Möte för Folkhälsomyndighetens referensgrupp för nationella vaccinationsprogram 27 mars 2025
Uppdaterad:Mötet genomfördes i hybridformat med deltagare på länk och på plats i Folkhälsomyndighetens lokaler i Solna.
-
Förekomsten av antikroppar mot SARS-CoV-2 i Sverige, 26 april – 9 maj 2021
Publicerad:Denna studie visar att i månadsskiftet april-maj 2021 hade cirka 33 procent av befolkningen påvisbara nivåer av antikroppar mot SARS-CoV-2 i blodet. Ingen statistisk skillnad mellan könen kunde fastställas. Andelen med påvisbara antikroppar var högre i åldersgruppen 65 år eller äldre än i andra
-
Barnvaccinationsprogrammet i Sverige 2021 – Årsrapport
Publicerad:Rapporten är avsedd som kunskapsstöd för vården och ska synliggöra resultatet av vår uppföljning av vaccinationsprogrammet. Målgrupperna för rapporten är barnhälsovården, elevhälsan och smittskyddsläkare.
-
Vaccination mot vattkoppor i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn – Beslutsunderlag
Publicerad:Uppdaterad:Detta underlag sammanfattar innehållet i kunskapsunderlag och hälsoekonomiskt underlag och presenterar utredningens samlade bedömning.
-
Relativ skyddseffekt efter påfyllnadsdos mot covid-19 hösten 2022 till personer 65 år och äldre – Baserat på svenska data från 15 november 2022 till 28 februari 2023
Publicerad:Rapporten visar att personer 65 år och äldre som vaccinerade sig med en påfyllnadsdos mot covid-19 under hösten 2022 fick ett betydligt bättre skydd mot allvarlig sjukdom och död under efterföljande vinter, än de som avstod en påfyllnadsdos.
-
Beslutsunderlag om kortare tidsintervall mellan primärvaccination (dos 1-2) och första påfyllnadsdosen (dos 3) vid vaccination mot covid-19
Publicerad:Beslutsunderlag om kortare tidsintervall mellan primärvaccination (dos 1-2) och första påfyllnadsdosen (dos 3) vid vaccination mot covid-19.
-
Barnvaccinationsprogrammet i Sverige 2024 – Årsrapport
Publicerad:Rapporten är avsedd som ett kunskapsstöd för vården och synliggör resultatet av vår uppföljning av vaccinationsprogrammet. Målgrupperna är barnhälsovården, elevhälsan och smittskyddsläkarna.
-
Vaccination mot covid-19 till barn yngre än 12 år – Beslutsunderlag januari 2022
Publicerad:Rapporten beskriver alla de faktorer som har vägts in i beslutet om att inte rekommendera vaccination mot covid-19 till barn yngre än 12 år. Målgruppen för rapporten är allmänheten, vaccinatörer och sjukvårdspersonal.
-
Behov av och kostnader för vaccination mot humant papillomvirus (HPV) – Kunskapsunderlag om catch-up vaccination av pojkar och män och riktade insatser till specifika grupper
Publicerad:Detta kunskapsunderlag togs fram under 2023‒2024 utifrån ett regeringsuppdrag och sammanfattar den litteratur, den statistik och de erfarenheter som ligger till grund för Folkhälsomyndighetens bedömning.