Statistik och analyser om covid-19 inklusive vaccinationer

Lyssna

Statistik, analyser, undersökningar och prognoser om bland annat leveranser, acceptans av vaccination och antal testade och bekräftade fall av covid-19.

Relaterat innehåll

Statistik vaccination

Antal vaccinerade, vaccinations­täckning och upp­följningen av effekt.

Veckorapporter covid-19

Rapporterna sammanfattar läget i Sverige under föregående vecka.

Testade med PCR

Statistik över testade med PCR för covid-19, till exempel fördelat på kön, antal tester per vecka mm.

Nyheter

 • Årets influensaepidemi är igång

  Publicerad:

  Influensan är nu igång för säsongen och antalet fall väntas öka under den kommande perioden, men från låga nivåer. För att minska risken att drabbas av allvarlig sjukdom är det viktigt att personer som är 65 år eller äldre, gravida och personer som tillhör annan riskgrupp, vaccinerar sig.

 • Covid-19 fortsätter att öka

  Publicerad:

  Fallen av covid-19 ökar i Sverige, och det är fler som vårdas på sjukhus med infektionen. Det finns samtidigt ett gott grundskydd i befolkningen och relativt få får allvarlig sjukdom. För personer över 65 år eller de som tillhör annan riskgrupp är det viktigt att ta höstens påfyllnadsdos, så att skyddet mot allvarlig sjukdom och död upprätthålls under hela vintersäsongen.

 • Dags för vaccination mot influensa och covid-19

  Publicerad:

  Nu är det dags för personer i riskgrupp och de som är 65 år eller äldre att vaccinera sig mot covid-19 och influensa. Vaccinationsinsatsen är planerad för att ge bästa möjliga skydd under höst- och vinterperioden då sjukdomarna sprids som mest. Både vaccinerna mot covid-19 och influensa har uppdaterats för säsongen.

Fler nyheter

Publikationer

Fler publikationer