Statistik och analyser om covid-19 inklusive vaccinationer

Lyssna

Statistik, analyser, undersökningar och prognoser om bland annat leveranser, acceptans av vaccination och antal testade och bekräftade fall av covid-19.

Relaterat innehåll

Statistik vaccination

Antal vaccinerade, vaccinations­täckning och upp­följningen av effekt.

Veckorapporter covid-19

Rapporterna sammanfattar läget i Sverige under föregående vecka.

Testade med PCR

Statistik över testade med PCR för covid-19, till exempel fördelat på kön, antal tester per vecka mm.

Nyheter

 • Personer i riskgrupper och från 65 år rekommenderas säsongsdos mot covid-19

  Publicerad:

  Många i Sverige har genom tidigare covid-19-infektion och vaccination ett gott skydd mot allvarlig sjukdom. Men personer i riskgrupp och de som är 65 år eller äldre löper större risk att bli allvarligt sjuka. Därför rekommenderas personer i dessa grupper att ta en dos av det uppdaterade vaccinet mot covid-19, när årets vaccinationsinsats startar i höst.

 • Uppdaterat vaccin mot covid-19 väntas inför vintersäsongen

  Publicerad:

  Under hösten väntas uppdaterade covid-19-vaccin anlända till Sverige som ger ökat skydd mot den nu dominerande virusvarianten XBB och dess undervarianter. Leveranserna beräknas komma i oktober, inför säsongens vaccinationsinsats som startar den 7 november.

 • Covid-19-rekommendationerna blir färre

  Publicerad:

  Att vaccinera sig i enlighet med rekommendationerna är det bästa sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som är 50 år och äldre samt personer i riskgrupp vaccinerar sig. Från och med den 1 juli 2023 tar Folkhälsomyndigheten bort övriga rekommendationer rörande covid-19 riktade till allmänheten.

Fler nyheter

Publikationer

Fler publikationer