Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
Lyssna139 träffar på Tillståndshavare servering inom Hela webbplatsen
-
Föreskrifter om ändring i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (FoHMFS 2014:6) om tillståndsbevis HSLF-FS 2019:10
Publicerad:Ändringsförfattning. Beslutade: 15 maj 2019. Gäller från och med: 1 juli 2019.
-
Plan för tillsynsvägledning inom alkohol-, tobaks- och nikotinområdet
Uppdaterad:Vi har tagit fram en plan för tillsynsvägledning 2025–2027 utifrån alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter, och lagen om tobaksfria nikotinprodukter. Med planen vill vi göra det tydligt för er som arbetar på länsstyrelser, kommuner och Polismyndigheten vilken vägledning vi planerar att
-
Antal stadigvarande serveringstillstånd 1992–2024
Uppdaterad:Data till den statistik som presenteras hämtas från Folkhälsomyndighetens system, Alkohol- och tobaksregistret.
-
Folkhälsomyndighetens föreskrifter om ändring i Folkhälsomyndighetens föreskrifter (FoHMFS 2014:5) om statistiska uppgifter avseende servering HSLF-FS 2019:28
Publicerad:Ändringsförfattning. Beslutade: 16 december 2019. Gäller från och med: 15 januari 2020.
-
Konsoliderad version av FoHMFS 2014:6 Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om tillståndsbevis
Publicerad:Senaste internetversionen av författningen. Den konsoliderade versionen är en sammanställning av alla gällande föreskrifter och allmänna råd, från grundförfattning till senaste ändringsförfattning.
-
Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om tillståndsbevis FoHMFS 2014:6
Publicerad:Grundförfattning. Beslutade: 2 januari 2014. Gäller från och med: 3 januari 2014.
-
Restaurangrapportens bortfallsbeskrivning 2009–2021
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten efterfrågar varje år statistiska uppgifter från de tillståndshavare som har eller har haft ett stadigvarande serveringstillstånd under rapporteringsåret, enligt myndighetens föreskrifter (Folkhälsomyndighetens föreskrifter om statistiska uppgifter avseende servering, FoHMFS 2014:5).
-
Regler kring servering av alkohol
Uppdaterad:Här finns regler som är viktiga att känna till för att få servera alkohol. Informationen riktar sig främst till dig som är verksamhetsutövare med serveringstillstånd och dig som vill ansöka om ett.
-
Rapportering av restaurangrapport och uppgifter för statistik och tillsyn
Uppdaterad:Du som har haft ett stadigvarande serveringstillstånd av alkoholdrycker, varit godkänd som upplagshavare eller registrerad som varumottagare för alkoholdrycker samt du som varit godkänd av Skatteverket för att bedriva handel med teknisk sprit någon gång under rapporteringsperioden, behöver
-
Ansvarsfull alkoholservering
Uppdaterad:Metoden ansvarsfull alkoholservering syftar till att uppnå en god miljö på och kring serveringsställen. Metoden omfattar tre delar: utbildning, samverkan och tillsyn. I det här avsnittet får du lära dig mer om metoden ansvarsfull alkoholservering. Det finns också ett utbildningsmaterial i ämnet,
-
Konsoliderad version av FoHMFS 2014:5 Folkhälsomyndighetens föreskrifter om uppgifter för statistik avseende servering av alkoholdrycker och alkoholdryckslikande preparat
Publicerad:Senaste internetversionen av författningen. Den konsoliderade versionen är en sammanställning av alla gällande föreskrifter och allmänna råd, från grundförfattning till senaste ändringsförfattning.
-
Provsmakning
Uppdaterad:Den här vägledningen vänder sig främst till kommunala alkoholhandläggare. Den kan också läsas som information för den som har ett stadigvarande serveringstillstånd, partihandlare samt tillverkare av alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat.
-
Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om anmälan av lokal för cateringverksamhet, kryddning av spritdryck för servering som snaps och provsmakning FoHMFS 2014:8
Publicerad:Grundförfattning. Beslutade: 2 januari 2014. Gäller från och med: 3 januari 2014.
-
Tillsynsvägledning för försäljning av alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat
Uppdaterad:Här kan du få vägledning i frågor om serveringstillstånd, tillstånd till provsmakning av alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat samt försäljning och tillsyn av folköl i detaljhandeln. Det finns även information om Alkohol- och tobaksregistret och kunskapsprovet.
-
Blankettmallar för kommunernas arbete med tillståndsgivning
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten har tillsammans med representanter för Kommunala Alkoholhandläggares Förening tagit fram enhetliga nedladdningsbara blankettmallar för kommunernas arbete med tillståndsgivning.
-
Krav på mat och kök
Uppdaterad:Här kan du fördjupa dig i lagens krav, hur du ska bedöma mat och kök på ett serveringsställe vid ansökningar om serveringstillstånd och vid tillsyn över ett befintligt serveringstillstånd.
-
Krav på lokal på ett serveringsställe
Uppdaterad:Här kan du fördjupa dig i lagens krav hur du ska bedöma lokaler på ett serveringsställe vid ansökningar om serveringstillstånd och vid tillsyn över ett befintligt serveringstillstånd.
-
Vägledning om servering – alkohollagen
Publicerad:Vägledningen vänder sig till dig som arbetar som kommunal handläggare och som prövar ansökningar om serveringstillstånd enligt alkohollagen.
-
Alkohollagen för förtroendevalda
Uppdaterad:Här kan du som är förtroendevald läsa mer om alkohollagen och hur den ska skydda människors hälsa, särskilt unga människors hälsa. Du kan också läsa om vilka författningar och styrdokument som reglerar kommunens verksamhet när det gäller alkohol, samt ärenden som du kan komma i kontakt med som
-
Vägledning för kommunala riktlinjer för alkoholservering
Publicerad:Vägledningen är framför allt ett stöd för dig som handläggare av serverings- och provsmakningstillstånd på kommunen. Vägledningen vänder sig även till förtroendevalda och beslutsfattare i kommunen i arbetet med att ta fram eller revidera riktlinjer för serverings- och provsmakningstillstånd. Den
-
Uppdaterad plan för tillsynsvägledning enligt alkohollagen och lagen om tobak och liknande produkter 2024
Publicerad:Uppdatering av prioriterade aktiviteter för 2024 och uppföljning av 2023 års plan för tillsynsvägledning
-
Handbok i tillsyn – Metoder för kommun och polis att minska våld och skador i krogmiljö
Publicerad:Handboken beskriver arbetsmetoder som förstärker kommunens och polisens tillsyn av krogarna på ett sätt som gör krögare med personal medvetna om sitt ansvar att förebygga våld och skador.
-
Ansvarsfull alkoholservering – ett utbildningsmaterial
Publicerad:Uppdaterad:Utbildningsmaterialet riktar sig till personal som arbetar i serveringsmiljö och används vid utbildningar i metoden Ansvarsfull alkoholservering. Den här utbildningen är för dig som arbetar på ett serveringsställe. Du kan bidra till att skapa en trevlig serveringsmiljö genom att serveringen av
-
Prövning av lämplighet
Uppdaterad:Den här vägledningen vänder sig framför allt till dig som arbetar som kommunal handläggare inom alkoholområdet. Du kommer att få läsa om vad du ska bedöma när du prövar en sökande eller en person med betydande inflytande.
-
Anmälan för dig med cateringtillstånd
Publicerad:Anmälan för dig med cateringtillstånd DNR: Enligt 8 kap. 4 § alkohollag (2010:1622) Tillståndshavare Tillståndshavare Organisationsnummer/personnummer Serveringsställe Serveringsställe Adress Postnummer Postort Typ av lokal Privat lokal (till exempel enskilda hem) Lokal avsedd för allmänheten Har lokalen tidigare godkänts för servering? Ja Ange datum för godkännande av lokalen Nej Bifoga dokumentation…