Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
LyssnaRelaterade sökfrågor: försäljning av alkohol
241 träffar på Testning inom Hela webbplatsen
-
Sammanställningar av testning för veckorna 8–39, 2020
Uppdaterad:Här redovisas antalet individer i Sverige som har analyserats för en infektion med SARS-CoV-2 (viruset som orsakar covid-19) mellan v8-39 2020. Analyserna genomfördes på kliniska mikrobiologiska laboratorier.
-
Bättre beredskap för storskalig testning och smittspårning krävs för nästa pandemi
Publicerad:Folkhälsomyndigheten har på uppdrag av regeringen utvärderat den storskaliga testningen av misstänkta fall av covid-19. Bedömningen är att det även vid nästa pandemi kommer att krävas en omfattande testning och smittspårning, och att samhällets beredskap för det behöver förbättras.
-
Beslutsunderlag – Rekommendation gällande smittskyddsinsatser till personer som ankommer till Sverige från Ukraina
Publicerad:Folkhälsomyndigheten rekommenderar härmed att människor från Ukraina oavsett migrationsstatus får tillgång till hälso- och sjukvård som är nödvändigt ur ett smittskyddsperspektiv. Detta innefattar testning och vid behov behandling av smittsamma sjukdomar, samt vaccination enligt det nationella barnvaccinationsprogrammet och mot covid-19.
-
Teststrategi för covid-19 under 2021
Publicerad:Rapporten beskriver den nationella strategiska inriktningen för 2021 när det gäller testning för pågående respektive genomgången covid-19. Målgruppen är beslutsfattare inom region och kommun för anpassning av förutsättningar inom respektive region.
-
Folkhälsomyndigheten föreslår nationellt IT-system för Sveriges pandemiberedskap
Publicerad:Frivillig testning av inresande kan förhindra eller fördröja att smitta som är allmän- eller samhällsfarlig kommer in i landet. Folkhälsomyndigheten föreslår att ett nationellt IT-system för prov- och svarshantering vid sådan testning utvecklas, som en del i beredskapen för framtida pandemier.
-
Ny rapport: Antalet fall av hepatit har minskat i Sverige
Publicerad:Antalet rapporterade fall per år av både hepatit B och C har minskat i Sverige de senaste åren. Men alla personer som är infekterade känner inte till sin diagnos, och arbetet med att nå fler för testning måste fortsätta, visar en rapport som publiceras i samband med Världshepatitdagen den 28 juli.
-
Covid-19 – statistik inom området folkhälsa
Uppdaterad:Analyserad och kommenterad statistik om covid-19 samt statistik i tabeller och diagram.
-
Informations- och utbildningsmaterial om hiv/STI
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten genomför egna informationsinsatser kring hiv och STI och finansierar genom statsbidrag till civila samhällets organisationer en rad olika insatser. Här har vi samlat material från informationsinsatser, faktablad om hiv/STI samt andra rapporter och publikationer.
-
Antalet testade för covid-19
Uppdaterad:Varje vecka sammanställer vi uppgifter om testningen för covid-19. Via ett interaktivt faktablad skapat i FolkhälsoStudio redovisas antalet individer i Sverige som har analyserats för en infektion med SARS-CoV-2 (viruset som orsakar covid-19).
-
WHO: Hepatit ett hot mot folkhälsan
Publicerad:På WHO:s Världshepatitdag den 28:e juli uppmärksammas virala hepatiter som folkhälsohot. Dessa hepatiter orsakas av virus, och både hepatit B och C kan ge akut och kronisk sjukdom. Enligt WHO:s uppskattning känner bara en av tio till sin diagnos, därför är tillgång till testning viktigt för att nå målet om att eliminera sjukdomarna.
-
Bekräftade fall av covid-19 i Sverige
Uppdaterad:Senaste uppdateringarna om utbrottet av coronavirussjukdom (covid-19). Sidan uppdateras dagligen med antal fall kl. 14:00 eller när statistiken är sammanställd.
-
Information med anledning av kriget i Ukraina
Uppdaterad:På denna sida finns översatt material och information till regioner och andra aktörer som möter flyktingar från Ukraina.
-
Publiceringsplan för statistik i Folkhälsodata och FolkhälsoStudio
Uppdaterad:Statistik i Folkhälsodata och Folkhälsostudio uppdateras löpande under året och uppdatering sker samtidigt i båda verktygen från en gemensam databas.
-
Smittspårningsverktyget och resultat från datainsamling under fjärde vågen av covid-19 – November 2021 till april 2022
Publicerad:Rapporten besrkvier ett digitalt smittspårningsverktyg för covid-19 och de data som samlats in av sju regioner och exporterats från verktyget till Folkhälsomyndigheten.
-
Uppskattning av mörkertalet för hiv i Sverige
Uppdaterad:Ca 8 300 personer lever i Sverige idag med diagnosticerad hivinfektion, men alla som har hiv har inte kännedom om infektionen. De personer som lever med hiv utan att känna till att de har infektionen kan uppskattas som "mörkertalet" av samtliga personer som har hiv.
-
Invasiva infektioner med grupp A-streptokocker fortsatt på hög nivå
Publicerad:Förra året ökade antalet rapporterade fall av TBE, gonorré och invasiva infektioner med grupp A-streptokocker, som fortsatt ligger kvar på en hög nivå. Det visar Folkhälsomyndighetens årssammanfattning för smittsamma sjukdomar för 2023.
-
Plan för eventuella råd, rekommendationer och smittskyddsåtgärder mot covid-19 – Regeringens uppdrag S2022/02127
Publicerad:Den 13 april 2022 fick Folkhälsomyndigheten i uppdrag (S2022/02127) av regeringen att ta fram en beredskapsplan för införande av råd, rekommendationer och eventuella andra smittskyddsåtgärder i händelse av en situation under det kommande året där ökad smitta av det virus som orsakar covid-19
-
Nationellt och internationellt arbete och rapportering
Uppdaterad:Sverige står bakom UNAIDS arbete med att stärka och samordna arbetet för hiv och aids. Varje år rapporterar vi resultaten av det svenska hivpreventiva arbetet till den europeiska smittskyddsenheten (ECDC), i enlighet med de deklarationer som antagits.
-
Ett fall av mpox klad 1 rapporterat i Sverige
Publicerad:En person som sökt vård i Region Stockholm har konstaterats ha mpox orsakad av virusvarianten klad 1. Fallet är det första orsakat av klad 1 som har diagnostiserats utanför den afrikanska kontinenten.
-
Scenarier för fortsatt spridning – delrapport 8 – Delrapport inom regeringsuppdraget att löpande uppdatera scenarier för hur smittspridningen av det virus som orsakar sjukdomen covid-19 kan komma att utvecklas framöver
Publicerad:I den här rapporten presenteras scenarier för spridningen av covid-19 fram till och med den 20 maj 2022.
-
Sverige har nått det globala målet i kampen mot hiv
Publicerad:Sverige har nått det globala målet i FN-organet UNAIDS strategi för att bekämpa hiv
-
WHO: Spridning av mpox är ett internationellt hälsohot
Publicerad:WHO har beslutat att spridningen av sjukdomen mpox ska klassas som ett internationellt hot mot människors hälsa (PHEIC). Flera afrikanska länder är drabbade, framför allt Demokratiska republiken Kongo.
-
Vaccination mot mpox viktigt för personer i riskgrupp
Publicerad:Smittspridningen av mpox fortsätter och det är viktigt att vaccination finns lättillgängligt i sjukvården för individer med ökad risk att exponeras. Personer med ökad risk uppmanas också att se över sitt vaccinationsskydd.
-
Insatser vid nya utbrott av covid-19 – Regeringsuppdrag
Publicerad:I rapporten beskrivs insatser för att minska smittspridning av covid-19 fram till den 1 september 2021. Rapporten är en del i regeringsuppdraget att ta fram en plan inför eventuella nya utbrott av covid-19.
-
Scenarier för fortsatt spridning – delrapport 10 – Delrapport inom regeringsuppdraget att löpande uppdatera scenarier för hur smittspridningen av det virus som orsakar sjukdomen covid-19 kan komma att utvecklas framöver
Publicerad:Rapporten presenterar scenarier för spridningen av covid-19 fram till och med 20 september 2022.