Sök på Folkhälsomyndighetens webbplats
Lyssna141 träffar på Webbpanel inom Hela webbplatsen
-
Hälsorapport – Folkhälsomyndighetens webbpanel
Uppdaterad:Hälsorapport är en webbpanel som drivs av Folkhälsomyndigheten sedan 2015. Panelen består av en grupp inbjudna personer från hela Sverige som tillsammans hjälper oss att få en bild av befolkningens hälsa och syn på hälsa.
-
Användning av olika typer av snus bland deltagare i Folkhälsomyndighetens webbpanel Hälsorapport
Uppdaterad:Här presenteras hur användningen av olika typer av snus ser ut bland deltagare i Folkhälsomyndighetens webbpanel Hälsorapport från 2021.
-
Salmonella (Sverige, augusti–oktober 2019)
Uppdaterad:Det nationella utbrottet av monofasisk Salmonella Typhimurium är över. Småtomater var den troliga smittkällan.
-
Hälsoeffekter av värmeböljor
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten har sammanställt kunskap om hälsoeffekter av höga temperaturer och tagit fram vägledning och informationsmaterial som stöd i samhällets hantering.
-
Resultat för befolkningens acceptans för vaccination mot covid-19
Uppdaterad:Här presenteras resultat från olika undersökningar där Folkhälsomyndigheten följt befolkningens inställning till vaccination mot covid-19. Bland annat redovisas faktorer som påverkar människors inställning till vaccination samt vilka praktiska förutsättningar som upplevs underlätta eller försvåra
-
Små förändringar i psykisk hälsa under covid-19-pandemin i Sverige
Publicerad:Faktabladet vänder sig till främst till professionen inom områdena folkhälsa, psykisk hälsa och suicidprevention men även yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården.
-
Förekomsten av covid-19 i Sverige 15–19 november 2021
Publicerad:I rapporten återfinns detaljer kring genomförandet av den åttonde undersökningen samt resultaten avseende förekomsten av covid-19 och de symtom som rapporterades.
-
Undersökning om acceptans för vaccination mot covid-19 – augusti/september 2022
Uppdaterad:I månadsskiftet augusti-september 2022 genomfördes en enkätundersökning bland individer 18 år och äldre. Undersökningen fokuserade på hur deltagarna ställde sig till vaccination mot covid-19 under hösten.
-
Syndromövervakning
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten använder olika typer av syndromövervakning för att komplettera den traditionella sjukdomsövervakningen.
-
Arkiv för covid-19 veckorapporter 2020
Uppdaterad:Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens veckorapporter om covid-19. Rapporterna sammanfattar läget i Sverige under 2020.
-
Folkhälsomyndighetens klimatarbete
Uppdaterad:Folkhälsomyndigheten arbetar brett med kunskapsstöd, analys och uppföljning om klimatförändringens påverkan på hälsa, klimatomställningen och anpassningen till ett förändrat klimat som behövs för att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot.
-
Hur fungerar rökförbudet utomhus?
Publicerad:Uppdaterad:Kunskapsstödet visar att rökförbudet verkar fungera väl på uteserveringar, lekplatser och idrottsanläggningar. Vid offentliga entréer och i anslutning till kollektivtrafiken fungerar rökförbudet däremot inte lika bra.
-
Undersökning om vårdnadshavares acceptans för vaccination mot covid-19 av barn 12–15 år
Uppdaterad:Under september 2021 tillfrågades vårdnadshavare till barn 12–15 år hur de ställer sig till vaccination mot covid-19 för den åldersgruppen. Undersökningen genomfördes innan beslut om att barn från 12–15 år skulle inkluderas i rekommendationerna om vaccination mot covid-19. Drygt 1 000
-
Covid-19 och psykisk hälsa
Uppdaterad:Hur påverkas befolkningens psykiska hälsa under covid-19-pandemin? Vi följer hälsans utveckling noga. Här sammanfattar vi resultaten från undersökningar av den psykiska hälsan i befolkningen.
-
Förekomst av covid-19 i Sverige hos barn och unga, 13–17 september 2021
Publicerad:I rapporten återfinns detaljer kring genomförandet av undersökningen samt resultaten avseende förekomsten av covid-19 och de symtom som rapporterades. Undersökningen gjordes med stöd av Försvarsmakten.
-
Förekomsten av covid-19 och antikroppar mot SARS-CoV-2 i 11 av Sveriges regioner 26–29 september 2022
Publicerad:I rapporten återfinns detaljer kring genomförandet av undersökningen samt resultaten avseende förekomsten av covid-19 och antikroppar mot SARS-CoV-2 och de symtom som rapporterades. Undersökningen genomfördes med stöd av Försvarsmakten.
-
Salmonella (Sverige, september–oktober 2022)
Uppdaterad:Det nationella utbrottet av Salmonella Typhimurium är över. Ruccola och salladsblandningar där ruccola möjligen har ingått var den troliga smittkällan.
-
Undersökning om acceptans för vaccination mot covid-19 – Resultat april–maj 2021
Uppdaterad:Under pandemin följer Folkhälsomyndigheten hur människor förhåller sig till vaccinationen mot covid-19. Undersökningen genomförs med hjälp av en webbenkät som skickas ut varje månad. Enkäten innehåller frågor som rör kunskap, attityder och beteenden men även praktiska och strukturella aspekter om
-
Vuxnas bruk av tobaks- och nikotinprodukter
Uppdaterad:Rökning är ojämnt fördelat i befolkningen och det finns stora skillnader mellan olika grupper baserat på utbildning, inkomst och sysselsättning, enligt den nationella folkhälsoenkäten. Användningen av nikotinsnus och e-cigaretter ökar i befolkningen och är vanligast bland personer i åldern 16–29 år.
-
Undersökning om vårdnadshavares acceptans för vaccination mot covid-19 av barn 5–11 år
Uppdaterad:Enkät visar att en majoritet vill vaccinera sitt barn om det rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.
-
Förekomsten av covid-19 och antikroppar mot SARS-CoV-2 i Sverige 21–25 mars 2022
Publicerad:I rapporten återfinns detaljer kring genomförandet av undersökningen samt resultaten avseende förekomsten av covid-19 och antikroppar mot SARS-CoV-2 och de symtom som rapporterades. Undersökningen genomfördes med stöd av Försvarsmakten.
-
Influensarapport vecka 5, säsongen 2022-2023
Uppdaterad:Denna rapport publicerades den 10 februari 2023 och redovisar influensaläget vecka 5 (30 januari–5 februari).
-
Förekomsten av covid-19 i Sverige 24–28 augusti och 21–25 september 2020
Publicerad:Två nationella stickprovsundersökningar visar att ingen av de slumpvis utvalda deltagarna bar på SARS-CoV-2 i övre luftvägarna 24–28 augusti och 21–25 september. De tredje och fjärde nationella undersökningarna.
-
Förekomsten av antikroppar mot SARS-CoV-2 i Sverige, 26 april – 9 maj 2021
Publicerad:Denna studie visar att i månadsskiftet april-maj 2021 hade cirka 33 procent av befolkningen påvisbara nivåer av antikroppar mot SARS-CoV-2 i blodet. Ingen statistisk skillnad mellan könen kunde fastställas. Andelen med påvisbara antikroppar var högre i åldersgruppen 65 år eller äldre än i andra
-
Undersökning om acceptans för vaccination mot covid-19 – Resultat juni 2021
Uppdaterad:Under pandemin följer Folkhälsomyndigheten hur människor förhåller sig till vaccinationen mot covid-19. Undersökningen genomförs med hjälp av en webbenkät som skickas ut varje månad. Enkäten innehåller frågor som rör kunskap, attityder och beteenden men även praktiska och strukturella aspekter om